Депутатът от ДПС Делян Пеевски не е олигарх, а притежава

...
Депутатът от ДПС Делян Пеевски не е олигарх, а притежава
Коментари Харесай

Пеевски: Аз не съм олигарх, притежавам само медии

Депутатът от Движение за права и свободи Делян Пеевски не е олигарх, а има само медии, с които да разобличава олигарси. Това декларира самият той в свое послание, публикувано до някои медии в сряда вечерта във връзка представянето на " Бяла книга за медийната независимост в България " няколко часа по-рано. Mediapool разгласява без редакторска интервенция целия текст, който е изискан изцяло в духа на безплатните оскърбителен " книги ", с които Пеевски регулярно нападна сериозни към властта медии и техните издатели:

" Днес задкулисието единствено излезе на ярко, с цел да показа следващия си памфлет, наименуван " Бяла книга за медийната независимост в България ". Тези, които години наред узурпираха истината и менторстваха над обществото, с цел да прикрият същинската си същина, тези – които пренебрежително одобряват себе си за " елита " на нацията, се събраха през днешния ден в първокласен хотел, с цел да се " оплачат " пред представителите на Европа, че в България към този момент има мнение, друго от тяхното, че има медии, които ги разобличават. Да има.

Удовлетворен съм от обстоятелството, че притежаваните от мен " Телеграф " и " Монитор " описаха на хората за олигарсите Иво Прокопиев, Огнян Донев и Сашо Дончев, само че най-много, че нашият труд дава своя резултат – тези хора, ограбили страната ни, към този момент са под светлината на прожектори и това ги е изнервило до краен лимит. Няма да ме уплашат жалките им мероприятия, подправената агитация и несъстоятелни тези.

Защото аз не съм олигарх, не съм приватизирал без пари " Каолин " или " Софарма ", не владея слънчеви паркове за скъпа електрическа енергия, не владея газопреносни мрежи и не богатея от таксите, плащани от хората, не употребявам пенсионните спестявания във фондовете за персонално финансиране, не продавам прескъпи медикаменти, не прикривам налози, не повеждам правосъдни искове против своята Родина и не я злословя в Брюксел или зад океана, аз, господа олигарси Прокопиев, Донев и Дончев, владея единствено медии, с които да разкривам такива като вас.

И ще продължа да го върша, тъй като имам вяра в истината, в правото на всеки да показва мнението си свободно, имам вяра в бъдещето на България и не съм част от така наречен " Преход ", ограбил страната ни, към който вие всички принадлежите.

Гледам ви събрани дружно – Прокопиев, Донев и Дончев, българските олигарси, приватизирали стопанската система на страната, узурпирали националните малките екрани и правосъдната система, основатели на политически планове (като ДСБ и " Да, България " ) и на мрежи от подвластни НПО-та за махленски напън, слезнали от първокласните си лимузини в петзвездния хотел " Балкан ", да обяснявате на придворните си публицисти и подвластни грантаджии по какъв начин би трябвало да " наподобява " медийната среда, откакто до скоро нямаше друга медия или друго мнение, друго от вашите, неизбежно ви асоциирам с мафиотите от кино лентата " Кръсникът ", събрани на фамилна среща. Липсва единствено Вашия основател – " Капо ди тути капи " Иван Костов. Но колкото и сантиментален да наподобява през днешния ден " Кръстникът ", времената към този момент са разнообразни, а вашето време исторически изтича. "
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР