Депутатът от ДПС Делян Пеевски, който години наред декларираше, че

...
Депутатът от ДПС Делян Пеевски, който години наред декларираше, че
Коментари Харесай

Пеевски декларира милиони и отказа да се обяснява

Депутатът от Движение за права и свободи Делян Пеевски, който години наред заявяваше, че има един остарял " Опел ", е показал, че има миилони в парцели, влогове и вземания. Едновременно с това той отхвърли да се изяснява за имуществото си с дежурния мотив – питайте първо по какъв начин е забогатял Иво Прокопиев.

" Искам да видя вие по кое време ще пишете за Иво Прокопиев и по кое време ще ревизирате неговото замогване. Когато видя в медиите нещо за Прокопиев, тъй като филтърът и мейнстриймът работи и вие би трябвало да се почитате и когато споделям нещо за Прокопиев, да го има в медиите, тъй като по-късно видях филтъра на медиите... ", съобщи Пеевски, ден откакто антикорупционната комисия разгласява имуществените заявления на депутатите.

Според неговата декларация той има над 7 млн. лева на влогове, три лични парцела – апартамент с два гаража, още един апартамент и къща с двор в София. Те са добити в интервала 2002-2004 година Освен това депутатът е употребил общо 11 непознати парцела през 2021 година Сред тях са къщи, апартамент и ателие в София, както и офиси във Велинград и Пазарджик. Пеевски е показал още, че употребява и четири непознати коли – " Мерцедес ", БМВ, " Ауди " и " Лендроувер ".

Депутатът е заявил съществено взимане. Той е показал, че би трябвало да получи над 24 млн. лева дял. Основанието е решение на едноличния притежател на капитала за разпределение на дял. Не са посочени никакви други детайлности, само че най-вероятно са от заявената като негова компания " Интръст "

Заради трите парламентарни избора тази година се постанова подаване на заявления през няколко месеца, защото законът изисква попълването им при постъпване и след овакантяване на длъжността. Така се оказва, че има рекорден брой извършители – 50, които не са подали заявления в период.

Сред нарушителите е водачът на Има Такъв Народ Слави Трифонов. Той бе определен за народен представител след първите парламентарни избори, само че по този начин и не е заявил имуществото си. Впоследствие той не бе част от листите.

Дали против шоумена ще има инспекция не е ясно. Според закона, по който работи КПКОНПИ, такава би трябвало да стартира при неподаване на декларация в период, в случай че аргументите не зависят от отговорности.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР