Депутатът от ДПС Делян Пеевски има един единствен работен ден

...
Депутатът от ДПС Делян Пеевски има един единствен работен ден
Коментари Харесай

Официално: За 2 години Делян Пеевски е бил само веднъж в Народното събрание

Депутатът от Движение за права и свободи Делян Пеевски има един единствен работен ден в Народното събрание от неговото основаване през април 2017 до в този момент. Това е отговорът, който от Народното събрание са дали на Групово дело ”БОЕЦ” след насочен въпрос по Закона за достъп до социална информация.
Въпростъ, който е бил насочен към Народно събрание е: "Колко работни дни е участвал на пленарни съвещания на Народното събрание, както и на съвещания на парламентарните комисии, в които взе участие депутата Делян Славчев Пеевски по месеци за интервала от учредяването на 44-то Народно заседание до 30.04.2019г.? “
Отговорът е, че Пеевски се е записал единствено за първото пленарно съвещание. За всичките тези отсъствия Пеевски няма нито едно наложено наказване от управлението на Народното събрание в лицето на ръководителите му Димитър Главчев и по-късно Цвета Караянчева, и двамата от ГЕРБ.
Припомняме, че националният представител, който участва единствено на клетвата си като подобен при конституирането на Народното събрание, получава цялостната си работна заплата като народен представител. Това е по този начин, тъй като депутатите могат да не стъпват в Народното събрание и ден, само че все пак да получават възнагражденията си, обезпечени от българските данъкоплатци. Стига отсъствията им да са извинени, а за това се грижи ръководителят на парламентарната група Мустафа Карадайъ.
Излиза, че депутатът Делян Пеевски е получил близо 45 000 лв., единствено за заплат, макар, че не върви на работа, в случай че приемем, че главното месечно заплащане на народен представител е почти 3150 лв..
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР