Депутатът от ДПС Делян Пеевски е с най-много неизвинени отсъствия

...
Депутатът от ДПС Делян Пеевски е с най-много неизвинени отсъствия
Коментари Харесай

Под 1500 лв. заплата: Делян Пеевски с най-много неизвинени отсъствия през март 

Депутатът от Движение за права и свободи Делян Пеевски е с най-вече неизвинени отсъствия през март. Това демонстрира информация в уеб страницата на Народното събрание.

Санкционираният от Съединени американски щати по закона “Магнитски” не е бил на работа цели осем пъти през март от общо 14 пленарни съвещания без да уточни причина за това.

Въпреки отсъствията му обаче, по време на работата в 47-ия парламент наличието на Делян Пеевски се вижда за разлика от 44-ото Народно заседание, когато сложи връх по отсъствия – от този интервал пленарните съвещания бяха 485, като всичките четири години депутатът от Движение за права и свободи има 479 извинени отсъствия. Заявката на Пеевски в новото 47-омо Народно заседание беше, че се вижда постоянно на работното си място и ще работи за гласоподавателите си.

Пленарни съвещания през март е имало на 1, 2, 8, 9, 10, 11, 16, 17, 18, 23, 24, 25, 30 и 31. Пеевски е отсъствал без причина на 1, 2, 8, 9, 18, 23, 24 и 25 март.

По устав при безпричинно неявяване от пленарно съвещание депутатът остава без на ден заплащане, само че в случай че има три следващи или общо 5 неприсъствия за съответния месец, то националният представител ще получи една трета от заплатата си.

Основната заплата на депутатите бруто е в размер на 5616 лева месечно от 1 март. При присъединяване в комисии възнаграждението е с 15% повече или 6458 лева Председателите на комисии и на парламентарни групи ще получават по 35% от горната страна, или 7581 лева

Тъй като Делян Пеевски е единствено народен представител без да взе участие в комисии, то за март ще получи бруто едвам 1872 лева или към 1452 лева чисто.

Отсъствията на депутатите се извиняват с писмо до шефа на Народното събрание, което се съгласува авансово с ръководителя на съответната парламентарна група.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР