Депутатът от ДПС Делян Пеевски да бъде "лице на България"

...
Депутатът от ДПС Делян Пеевски да бъде "лице на България"
Коментари Харесай

Предложиха Пеевски за Лице на България за европредседателството

Депутатът от Движение за права и свободи Делян Пеевски да бъде "лице на България " по време на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз през 2018 година Такова провокативно предложение внесе Гражданско придвижване "БОЕЦ " в Народното събрание още в първия му работен ден след лятната почивка.

Регистрираното преди 2 година във Видин Групово дело "БОЕЦ " (България обединена с една цел) нашумя с митингите си и взаимните си акции с "Правосъдие за всеки " в поддръжка на правосъдната промяна, с рецензиите си против активността на прокуратурата, а също и с импортирания сигнал до инспектората към Висшия правосъден съвет по абсурда "ЦУМ-гейт ".

В петъчното си предложение Групово дело "БОЕЦ " взима мотив от самодейността на съдружие "Азбукари“ и няколко други направителствени организации за избиране на българско лице на европредседателството, което да показа страната по "най-добрия метод " и да бъде персона, "направила доста за положителното бъдеще на България "

От съдружие "Азбукари " предлагат някогашната тв водеща Цвета Кирилова с аргумента, че тя е изявен държавник, публицист и хуманист, само че от Групово дело "БОЕЦ " считат, че надалеч по-достоен претендент е депутатът Делян Пеевски.

"Господин Пеевски е сполучлив предприемач, медиен магнат. Със своите изключителни умения, от човек, притежаващ остарял "Опел ", се трансформира за малко време в мултимилионер, притежател на активи за десетки милиони, публично декларирани. Основател, подстрекател и притежател на доста бизнес модели, най-известният от които е моделът "КОЙ " - най-успешният управнически модел в България, извел страната ни до най-високи позиции в редица европейски ранглисти ", показват в претекстовете си от сдружението.

Допълват, че "чрез своята вродена харизма, Пеевски единствен съумява да изкара на площадите десетки хиляди български жители, което демонстрира неоспоримия му принос към развиване на гражданското общество в България.

"Множеството инспекции от прокуратура, Национална агенция за приходите и други, потвърждават, че в своята активност господин Пеевски съблюдава и прецизно съблюдава българското законодателство ", приключват от сдружението, като упорстват номинацията им да бъде прегледана от институциите съществено и сложена на публичен спор.

Освен в Народното събрание предлагането е адресирано и до държавното управление и президента Румен Радев.

От Групово дело "БОЕЦ " се ангажираха да започват и подписка в поддръжка на номинацията си.

Ето целия текст на предлагането:

ДО: НАРОДНО СЪБРАНИЕ НА Р БЪЛГАРИЯ

ДО: МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ НА Р БЪЛГАРИЯ

ДО: ПРЕЗИДЕНТ НА Р БЪЛГАРИЯ

ПИСМО-ПРЕДЛОЖЕНИЕ

За номиниране на Делян Славчев Пеевски

За "ЛИЦЕ НА БЪЛГАРИЯ ",

по време на българското Европредседателство

ОТ: Групово дело "БОЕЦ – БЪЛГАРИЯ ОБЕДИНЕНА С ЕДНА ЦЕЛ " ЕИК 176949776

АДРЕС: Гр. Видин, к-с "Панония ", блок 4, вх.З, ап. 157, тел. 0899591399

България за първи път ще поеме ротационното председателство на Европейският съюз от 01.01.2018 година

Групово дело "БОЕЦ " разбрахме, че съществува самодейност за лъчение на "Лице на България ", което да показва страната ни по време на Европредседателството, като все още има самодейност за номинирането на госпожа Цвета Кирилова.

При цялото ни почитание към госпожа Кирилова и номиниралите я, считаме, че това би трябвало да е човек, който въплъщава страната ни. Човек, който може да бъде знак на протичащото се в страната. Човек, който е работил години наред за българските жители и посредством своите достижения в публичен и в персонален проект, се е трансформирал в Символ на триумфа в личната си страна. Считаме, че има един Успял и отговарящ на тези условия и заслужаващ тази чест по право човек.

Групово дело "БОЕЦ " предлагаме националният представител Делян Славчев Пеевски за Лице на българското европредседателство.

Мотиви:

Делян Славчев Пеевски е български бизнесмен, медиен магнат, политик и държавник. Народен представител е от парламентарната група на Движение за права и свободи в 41-то, 42-то, 43-то и 44-то Народно заседание. През август 2015 година Пеевски публично придобива дялове от вестниците "Телеграф ", "Монитор ", "Политика ", "Меридиан мач "; и други Заедно с това той официализира и собствеността си в тютюневия колос "Булгартабак ", приватизирано през мандата на първото държавно управление на Бойко Борисов (2009 – 2013).

През 2001 година оглавява борда на "Пристанище Варна " - ЕАД - най-голямото пристанище в България, когато е единствено на 21 години.

От май 2005 година Пеевски е следовател в икономически отдел на Столичната следствена работа.

Пет месеца по-късно е назначен за заместник-министър на държавната политика при бедствия и повреди в държавното управление на Сергей Станишев. Там той следи Държавния запас. Става и член на междуведомствената комисия, която издава лицензите за търговия с оръжие.

Като депутат през годините господин Пеевски е член на Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред, и член на Комисията по правни въпроси към Народно събрание.

По предложение на министър-председателя Пламен Орешарски на 14 юни 2013 година Г-н Делян Пеевски е определен за ръководител на Държавната организация за национална сигурност (ДАНС).

Избран е за евродепутат от листата на Движение за права и свободи на изборите за Европейски парламент през май 2014 година

Господин Пеевски е сполучлив предприемач, медиен магнат. Със своите изключителни умения, от човек притежаващ остарял "Опел " се трансформира за малко време в мултимилионер, притежател на активи за десетки милиони, публично декларирани.

Основател, подстрекател и притежател на доста бизнес модели, най-известният от които е моделът "КОЙ ", най-успешният управнически модел в България, извел страната ни до най-високи позиции в редица европейски ранглисти.

Чрез своята вродена харизма, той единствен съумява да изкара на площадите десетки хиляди български жители, което демонстрира неоспоримият му принос към развиване на гражданското общество в България.

Номинираната от нас персона е известна с множеството си интернационалните контакти в редица страни – Турция, Сирия, С.Арабия, Судан, Дубай и други.

Изключително "магнетична " персона, чиято активност към този момент се прави оценка и в Съединени американски щати, разнасяйки славата на България.

Българските институции са оценили неговите качества и значителност за страната и обществото ни, приравнявайки го към Президент, Премиер, Председател на Народно събрание, осигурявайки му държавна защита от НСО.

Множеството инспекции от Прокуратура, Национална агенция за приходите и други, потвърждават, че в своята активност господин Пеевски съблюдава и прецизно съблюдава българското законодателство.

Групово дело "БОЕЦ ", издигайки тази номинация, чакаме тя да бъде прегледана от институциите, и сложена за необятен публичен спор. Считаме, че изложените от нас претекстове, задоволително мощно аргументират номинацията ни, и показват личността на Делян Славчев Пеевски като заслужаваща достойнството да бъде "ЛИЦЕ НА БЪЛГАРИЯ ", и олицетворяваща българската действителност.

01.09.2017г. Председател на УС на Групово дело "БОЕЦ "/......................../

Гр.Видин Георги Георгиев
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР