Депутатът от ДПС, бизнесмен и издател Делян Пеевски отново е

...
Депутатът от ДПС, бизнесмен и издател Делян Пеевски отново е
Коментари Харесай

Пеевски с нов лобистки договор заради проблеми в САЩ

Депутатът от Движение за права и свободи, предприемач и издател Делян Пеевски още веднъж е наел една от най-влиятелните лобистки компании във Вашингтон, с цел да му помогне с " проблеми в Съединени американски щати ", съобщи " Свободна Европа " в петък.

Това е, с която Пеевски работи от 2017 година и до момента е платил за услугите ѝ над 900 хиляди $. Договорът още веднъж е подписан от българската компания " Авиора Консулт " на юрист Александър Ангелов, с който Пеевски работи най-често. е разгласен на 16 декември 2020 година пред регистъра на лобистите към Министерството на правораздаването и там категорично е посочено, че Ангелов работи " от името на Делян Пеевски ".

" BGR ще даде услуги по държавни въпроси и по връзки с обществеността и ще улесни връзките с подобаващи публични лица и основни фигури в Съединени американски щати, в опит да помогне на господин Пеевски с проблеми в Съединени американски щати ", написа в контракта, подписан отдалечено - на 10 декември от Ангелов, на 12 декември – от Ед Роджърс, създател на BGR.

Предвижда се екипът, който ще оказва помощ на Пеевски за решаването на проблемите му в Съединени американски щати, да има отговорници за връзките с държавното управление и за връзките с обществеността. Първият ще е Том Лок, специалист по правоохранителна и разследваща активност, с контакти в Министерството на правораздаването на Съединени американски щати, част от което е Федералното бюро за следствие ФБР, с Централното разследващо ръководство (ЦРУ) и Министерството на финансите, което е отговорно за налагането на наказания на задгранични лица.

Не е ясно какви са проблемите на Пеевски. Той, " Авиора Консулт " и BGR още не са дали отговор на поставените им от " Свободна Европа " въпроси каква е повода Пеевски да потърси услугите на авторитетната лобистка компания.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР