Депутатът от БСП за Великотърновския регион Явор Божанков е избран

...
Депутатът от БСП за Великотърновския регион Явор Божанков е избран
Коментари Харесай

Депутатът Явор Божанков е избран за член на България в ПАСЕ

Депутатът от Българска социалистическа партия за Великотърновския район Явор Божанков е определен за член на България в Парламентарната асамблея на Съвета на Европа. По време на последното съвещание на Народното събрание депутатите утвърдиха промени в състава на делегациите на страната ни в Парламентарната асамблея в съвета на Европа и в НАТО.

ПАСЕ е един от основните органи в структурата на Съвета на Европа. Нейните рекомендации в региона на човешките права имат забележителна тежест в подтекста на европейската политика. Асамблеята се състои общо 642 членове – 321 непрекъснати членове и 321 техни заместници, определени от националните парламенти на всяка страна-членка на Съвета. В българската делегация в ПАСЕ са шестима представители и шестима техни заместници от разнообразни парламентарни сили, определени на симетричен принцип.

Един от първите задължения на младия депутат е среща с Комисията по мониторинг на ПАСЕ, на която ще бъдат разисквани правосъдната промяна, законовата промяна на процесуланите закони, корупцията и проведената престъпност.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР