Депутатът от БСП Стефан Данаилов направи по-рано днес емоционално изказване

...
Депутатът от БСП Стефан Данаилов направи по-рано днес емоционално изказване
Коментари Харесай

Речта на Стефан Данаилов, която трогна депутати и журналисти


Депутатът от Българска социалистическа партия Стефан Данаилов направи по-рано през днешния ден прочувствено изявление по време на дебатите към президентското вето върху мораториума за нови медикаменти за онкоболни. Думите му бяха признати прочувствено и от депутати, и от публицисти. 

Ето изказването на Стефан Данаилов:

„ Искам да заявя спор на ползи, тъй като ще поддържа ветото на президента, а аз съм онкоболен “. Това сподели националният представител от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Стефан Данаилов по време на дебатите по наложеното от президента несъгласие върху елементи от бюджета на НЗОК за 2018 година Той акцентира, че не обича изострен звук, когато става въпрос за човешки живот. „ Ако 3-4 години съм в ремисия, аз не знам Господ какво ще каже след месец-два, година. Явно тези химии, които са ми наливали през тези години, към този момент няма да работят и ще би трябвало да пробваме нова. Вие ще кажете, че имам пари и ще си купя. Аз имам, само че тези хора, които нямат? “, запита Данаилов.

Данаилов акцентира, че в залата има лекари и хора с такова заболяване. „ Няма метод да не сте изгубили близки от тази подла, гадна, мръсна болест “, сподели още той и предложи депутатите да се разделят на две групи, които да се разходят из софийската онкология и националната хематология. „ Да видите какви хора са вътре. Големият % са младежи, които би трябвало да живеят, а не могат. Свидетел съм на безсилието на лекарите, които пробват всичко и не става. Затова не ме интересуват тези милиони, само че дайте да създадем не жест, а да осъществим задължението си “, предложи той. Данаилов напомни, че като народни представители са определени от хората и доста от тези хора също са попарени от тази подла болест. „ Едва ли ще нарушим толкоз ужасно бюджета и ще съсипем страната, както споделят ГЕРБ, в случай че дадем тези 25-30 млн.лв. “, разяснява националният представител. „ Обръщам се към вас като ваш другар. Скъпи другари, дайте да сменим политиката и да постъпим най-човешки, тъй като това, което, не дай си Боже, ви се случи да изживеете и не знаете дали ще оцелеете, е ужасно. Изпитвал съм го и по тази причина го споделям с вас. Разчитам на вашия разсъдък “, прикани Стефан Данаилов.


Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР