Депутатът от БСП Славчо Велков показа в студиото на сутрешния

...
Депутатът от БСП Славчо Велков показа в студиото на сутрешния
Коментари Харесай

Депутат от БСП показа фиша си на Хекимян и обвини Десислава Атанасова в лъжа

Депутатът от Българска социалистическа партия Славчо Велков сподели в студиото на утринния блок на БТВ каква е заплатата му в Народното събрание и какви са удръжките му от последните месеци. Той разяснява и гостуването на депутатката от ГЕРБ Десислава Атанасова, която също сподели фиша си преди някоко дни.

" Тя оня ден ви сподели фиш, който не е действителен. Ето това е фиш (бел.а. тук Велков демонстрира своя документ). Тя го сподели без тази долна част отляво. Не знам какво крие, несъмнено сумата, която получава.



При всеки е друго, тъй като някои вземат участие в комисии. На мен са ми удържани за октомври общо 1998,44 лев, от които 938 и нещо за отсъствия от пленарна зала, във връзка със срещите на Българска социалистическа партия за " Визия за България ". От септември отново има нещо сходно към 650 лв. за 12 дни наличие. През ноември евентуално отново ще бъде нещо сходно. Около 2900 лв. съм взел за октомври. От средата на септември до ноември имам 21 срещи в 12 града. Когато ГЕРБ отсъстваше от залата тези пари им ги покриваха от субсудиите ", сподели Велков.

В този миг в студиото бе включена телефонна връзка с Атанасова, която сама потърсила контакт с предаването, откакто чула думите на Велков. " Фишът е обществено обявен от към седмица. За това време Българска социалистическа партия сътвори само това да прати Славчо Велков да разпръсква някакви неистини в народен ефир. Много неистини станаха, които се изрекоха към нас ", сподели тя.„

Велков попита дали Атанасова употребява длъжностен автомобил на Народното събрание при пътешестване отвън София, а тя отговори: " Да, употребявам, и мога да разглася, че го правя когаго се съчетава пътуването с моя избирателен регион, само че не в дните и часове, в които гласуваме в Пленарна зала. В тези моменти сътрудниците от Българска социалистическа партия не вършат нещо друго, а приказват за своята визия за България За всяко нещо има време, могат да го вършат отвън работа ".

Велков отговори, че не е бил пратен в студиото от Българска социалистическа партия, а това е станало след персонален диалог с водещия Антон Хекимян, който удостовери. 

" Предложението на Корнелия Нинова да се понижат депутатските заплати с 543 лв. не е популистко. Има депутати, които не ги заслужават, има такива, ъкоито не знаят за какво са в Народното събрание. Аз предлагам тези 543 лв. да ги подарявам всеки месец за дела за деца, които вие ни посочите ", сподели Велков.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР