Депутатът от БСП Иво Христов се извини, че нарече 80%

...
Депутатът от БСП Иво Христов се извини, че нарече 80%
Коментари Харесай

Люба Кулезич за „Дебили гейт” и защо оставката на Иво Христов е задължителна

Депутатът от Българска социалистическа партия Иво Христов се извини, че назова 80% от българите „ дебили, които не могат да се подпишат ”. От ГЕРБ обаче не му одобряват извиненията. Искат му оставката. Това била засегнатост към българския народ, която нямало по какъв начин да бъде подмината. Така депутатът от ГЕРБ Тома Биков обоснова настояването Иво Христов да си върви от Народното събрание. Трогателна е тази сензитивност на ГЕРБ към словесното разпасване на аления професор ли, социолог ли, публицист ли, или какъвто тъкмо е един от най-пламенните оратори от гражданската квота на Българска социалистическа партия.

Само че казусът не е във високомерното му изхвърляне с „ дебилите”. Да не би Петър Москов да не наричаше едни човешки създания, които налитат на лекари, „ скотове”? Ами Валери Симеонов с бисерите му по адрес на циганския етнос: нагли, озверели, човекоподобни? Че и с присъда се снабди настоящето съдружно вице.

Да, Антон Тодоров с фатмашките си закани и дебелашки прилагателни беше заставен да хвърли оставка. Но там се намесиха едни други сметки и партийни съображения. Самият Тома Биков наричаше Борисов „ подигравка на диктатор” и му вещаеше път към подсъдимата пейка. Пък на, в този момент е един от най-лоялните към същата тази „ карикатура” народен представител на ГЕРБ.

От Българска социалистическа партия подсетиха на министър-председателя за „ матр`яла” и за съждението „ вие сте елементарни и аз съм прост”. Изобщо сегашният депутариат никак не си сортира оскърбленията: от всевъзможен тип гадни инсекти до „ еничари” и национални предатели.

Така че, цялата тази поредна нервност с „ Дебили гейт” и дърляне за оставка по езикови аргументи е вятър и мъгла. Това е подправено спречкване, което цели да заглуши с непотребни децибели същинския мотив Иво Христов да бъде уволнен от българския парламент. Това е неговият очевиден опит за проверка на едни от най-достойните страници от българската история в изгода и в полза на непозната страна.

Проф. Божидар Димитров се опита да омаловажи изявлението на говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова, че руската войска е избавила българските евреи. Нарече я „ пикла без цици” в същия просташки жанр, за който през днешния ден в Народното събрание си желаят оставки и се вършат на лордове.

Номерът е обаче, че Москва не се извини за хибридния удар на Захарова. А Иво Христов непосредствено го поддържа. „ Какво сподели Мария Захарова – не би трябвало да се не помни, че в случай че не беше Съветската войска, 50 000 български евреи щяха да бъдат депортирани. Някой съмнява ли се, че нямаше да стане по този начин? Или ще кажем ние йок, не, на Гьоринг и Хитлер – ние ще си ги пазим нашите евреи, вие си гледайте работата”. Това към този момент е сериозна работа! Ако персонално Корнелия не изиска да отзове речовития си народен представител, Българска социалистическа партия ще се солидаризира и ще официализира опита за кражба на българска история от името на Москва.

И още нещо – не по-малко непоносимо: заставайки зад маниакалната коленопреклонност на Иво Христов към хибридната войнствена политика на Путин по отношение на някогашните руски спътници, Българска социалистическа партия ще се съгласи тихомълком с геноцида на съветските евреи, настойчиво прокарван от Сталин още преди началото на Втората международна война. Ще не помни даже ужасяващия факт, че точно Сталин е наредил целият Еврейски антифашистки комитет в Москва да бъде разстрелян и то в 1948-а година – 5 години откакто целия български народ избави хиляди евреи.

Да се съгласиш, че Съветската войска, под командването на генералисимус Йосиф Висарионович Джугашвили е избавител на българските евреи е все едно да провъзгласиш доктор Менгеле в експерт по педиатрия. За да угоди на неувяхващата българо-съветска дружба, която за малко не ни трансформира в Шестнайста република на Съюз на съветските социалистически републики по времето на Тодор Живков, днешната соцпартия де факто ще отхвърли целия възторг на Холокоста, оповестил всеобщото пречистване на евреи в годините на нацизма в закононарушение против човечеството.

С други думи Българска социалистическа партия ще си заслужи срамния етикет на антисемитска партия. А това би й коствало нечовечен удар по интернационалния престиж. Така че, оставката на Иво Христов е наложителна. Но единствено с почтени и правдиви претекстове за настояването й, а не с лицемерно лаене на тематика езикознание.

Люба Кулезич - BiT
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР