Депутатът от БСП Иван Ченчев разкри защо от партията са

...
Депутатът от БСП Иван Ченчев разкри защо от партията са
Коментари Харесай

Иван Ченчев: Това, което тресе държавата в момента, наистина е безпрецедентно, скандално и кощунствено

Депутатът от Българска социалистическа партия Иван Ченчев разкри за какво от партията са си тръгнали при гласуването на правосъдна промяна в Народното събрание.

" Има несъгласни с това, което се случва. На първо място в 10,47 ч. през днешния ден беше импортиран отчет от комисия, с който ние не можахме да се срещнем, защото в 10,59 ч. се вкара като изключителна точка от ръководителя на Народното събрание за гласоподаване в дневния ред. Кое постанова по този начин бърдо да се гласоподава - това сигурно е отговор на всичко това, което се случи денем, защото виждате, че това, което тресе страната сега, в действителност е невиждано. Това е повече от скандално, това е кощунствено, и това, което се случва вътре, е прелом по отношение на Конституцията, защото с изключение на Българска социалистическа партия, и 23-ма съдии споделят, че този закон не е добър и е противоконституционен ", сподели той в предаването " Лице в лице ".

" Самите ГЕРБ споделят, посредством техния представител по правни въпроси и началник на правна комисия в предишния парламент Радомир Чолаков, че те знаят, че законът не е добър, само че ще го одобряват пък дано Конституционния съд го отхвърли. Но до момента в който стане ще вземат главата на Гешев или най-малко ще опитат. Това е сега обединението на омертата и обединението на имунитетите. Ние сме безусловно поредни в това, което споделяме, както и в държанието си. Ние нямаме никакви съмнения, че Иван Гешев би трябвало да си тръгне, желали сме му оставката доста пъти. Позицията ни е непроменена, само че това не е промяна. Това се прави в името на омертата ", добави Ченчев.

" Цялостно наподобява всичко на един подмолен сюжет. Припомням, че има доста записи и на Бойко Борисов. В тях той използваше обидни прилагателни и против Европейска комисия и против личния си ръководител на парламент. Сега имаме нови записи, които не знам дали са истина ", съобщи още депутатът.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР