Депутатът от БСП Христо Проданов направи коментар в БНТ относно

...
Депутатът от БСП Христо Проданов направи коментар в БНТ относно
Коментари Харесай

Христо Проданов: Бихме преговаряли с ПП, но ако не ни извиват ръцете

Депутатът от Българска социалистическа партия Христо Проданов направи коментар в Българска национална телевизия по отношение на позицията на партиите за първия и втория мандат за сформиране на държавно управление.

" Ние сме споделили нашата позиция по отношение на това, което е написано ясно в Конституцията. Първият мандат ще бъде връчен на ГЕРБ. Там сме безапелационни, че държавно управление с мандат на ГЕРБ няма да подкрепим. Вторият мандат отива в " Продължаваме промяната ". Ние сме споделили, че в случай че бъдем поканени на договаряния, а не бъдем изнудвани, тогава бихме се отзовали на тези договаряния. Но поканата за договаряния е нещо напълно друго в сравнение с извиването на ръце и това, което се случва сега и слагането на ултиматуми. Няма кой да ни слага ултиматуми и кой да ни извива ръце. В това можете да бъдете уверени ", безапелационен бе той.

Запитан за това, че се е заговорило за ново ляво обединяване, в което да влязат знакови някогашни лица на Българска социалистическа партия, Проданов отговори: " Като цяло преди два избора по самодейност на Българска социалистическа партия беше направена една предизборна коалиция с огромен формат в лявото пространство. Бяха поканени над 30 партии. Резултатите не бяха такива, че да учудят България и света. Аз съм черноглед, че това може да се случи с хората, които виждам, че провеждат това обединяване. Защото в един или различен интервал във времето те самите са напускали Българска социалистическа партия. Всеки може да претендира и стартира разнообразни тези в ляво, в дясно и т-.н. Тези хора е било добре да мислят когато са напускали Българска социалистическа партия. Тогава когато тяхното държание е отнемало мандати и посланичество на левицата. Не сме получили никаква покана към този момент. Ако има такава, ние в Българска социалистическа партия ще си го обсъждаме ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР