Депутатът от БСП Георги Свиленски нападна вицепремиера Атанас Пеканов в

...
Депутатът от БСП Георги Свиленски нападна вицепремиера Атанас Пеканов в
Коментари Харесай

Свиленски от БСП в парламента: Вицепремиерът Пеканов излъга 7 милиона българи

Депутатът от Българска социалистическа партия Георги Свиленски атакува вицепремиера Атанас Пеканов в пленарната зала на Народното събрание, като го упрекна в неистина. Той бил заблудил депутатите, а и всички българи, че е в командировка в чужбина, с цел да избегне чуване по въпросите за Плана за възобновяване и резистентност. Според формалната информация, изчетена от ръководителя на Народното събрание Росен Желязков, Пеканов е в командировка от 26 до 28 април.

“Пеканов беше през вчерашния ден по малките екрани, на съвещание на Министерски съвет, само че не откри време да пристигна в Народното събрание. Това е груба насмешка със 7 млн. българи, която се прави от вицепремиера, под погледа на настойника си - президента ”, съобщи Свиленски.

Той се обърна към сътрудниците си и ги прикани при днешното разискване на правилника на Народното събрание, да извърнат внимание какви наказания да се постановат на министри, които отхвърлят да се явят за чуване пред депутатите. Според Свиленски би трябвало да има или санкции, или механизъм за насилственото довеждане на членовете на държавното управление в Народното събрание.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР