Депутатът от БСП Елена Йончева се интересува дали се проверяват

...
Депутатът от БСП Елена Йончева се интересува дали се проверяват
Коментари Харесай

Йончева пита дали се разследват кметовете на Петрич и Банско

Депутатът от Българска социалистическа партия Елена Йончева се интересува дали се ревизират и проверяват кметовете на Петрич и Банско за съмнителния метод, по който са се сдобили с парцели и дейностите им във властта. Изявлението си Йончева направи в Петрич на фона на продължаващия скандал с имущество на хора във властта, само че и поръчката на премиера Борисов от петък вечерта, че ще има съществени санкции и случилото се дотук е единствено половината.

Т.нар. " Апартамент гейт " преля в абсурда с къщите за посетители , където и самото име на Йончева бе намесено около нейния свекър .
 В Петрич ремонтират несъществуваща постройка с 1,5 млн. лева
В Петрич ремонтират несъществуваща постройка с 1,5 млн. лева

Обявена е социална поръчка, определен е и реализатор

" Разследват ли Министерство на вътрешните работи и прокуратурата кмета на Петрич? Или кмета на Банско? За това, че публичните поръчки се печелят от избран брой доближени компании на кмета и партията? За това, че кметът на Петрич отделя милион и половина лв. за несъществуваща постройка ", попита Йончева.

Тя съобщи, че кметът на Банско си е построил къща, която локалните хора назовават " дребния Рилски манастир ". " Вярно ли е, че същият кмет дава публичните поръчки, свързани с инфраструктурата, на своя кумец ", попита още Йончева. Знаете за " Кумгейт " в Хасково - Хасково не е изключение, а образец - по какъв начин се ограбва България ", заключи Йончева.

По думите й общините са превърнати във феодални владения, където една група, доближена до ръководещите, източва общински и държавни европейски средства.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР