Депутатът от БСП Атанас Зафиров – шефът на отбранителната комисия

...
Депутатът от БСП Атанас Зафиров – шефът на отбранителната комисия
Коментари Харесай

Депутатът Зафиров си призна за новия апартамент, но не и откъде са парите

Депутатът от Българска социалистическа партия Атанас Зафиров – шефът на отбранителната комисия в този парламент, който не знае, че РСМ е член на НАТО , най-сетне си призна в декларация пред КПКОНИ за своя нов апартамент.

19 минути писа за жилището на зама по съдружната политика на Българска социалистическа партия предишния октомври, когато той приключваше довършителните работи и обзавеждането на 87 кв.м в стилния ВИП комплекс Хилсайд над галерията на сътрудника му от ГЕРБ Вежди Рашидов в същата баровска обител. Апартаментът– както се оказва, е закупен през 2020 година През октомври пред нас той се отхвърли да има недеклариран парцел. Сега го признава, а КПКОНПИ не реагира – за погрешни данни в декларациите се носи отговорност по член 313 от Наказателния кодекс.

Още предходната година пред партийни приятели обаче след обявата Зафиров си бе признал и се беше похвалил, че апартаментът щял да се написа на сина му.

 

Понеже придобивката от нов апартамент и гараж в полите на Витоша е за солидна 6-цифрена сума, без да се включва обзавеждането, в случай че имаше Национална агенция за приходите, той щеше незабавно да попита: а от кое място пари? Накисва ли наследника си депутатът, така правилен на Корнелия Нинова? Понеже това си е сериозен проблем най-малко съгласно Данъчно – процесуалния кодекс , в случай че цялото заплащане не може да се потвърди с приходи! Освен, в случай че не е подаяние, само че тогава донорът следва да има половинмилионен приход.

В декларацията си пред КПКОНПИ Зафиров за следващ път не оповестява, а е длъжен, какви пари е получил за годината, а какви средства е взела брачната половинка му. Комисията, която съгласно премиера била най-силният инструмент за битка с корупцията, за следващ е пас и не взема ограничения най-малко да го санкции.

За сина му, който не е в положение да заработва доста, изключително до момента в който учи, въобще не приказваме.

През 2021 година Зафиров, тогава редови народен представител, има 3 месеца стаж в последния дълъг парламент и общо 24 дни в двата къси, плюс 20 работни дни в настоящия – няма и половин година общо. В същото време се твърди, че членовете на изпълнителното бюро и заместник-председателите на Българска социалистическа партия НЕ вземали пари за партийните си постове, въпреки истината май да е напълно друга. Хайде Национална агенция за приходите да ревизира. Колкото и да вземат, а се твърди, че ставало въпрос за 4000 – 5000 лв. месечно от касата на Позитано 20, отново е 10 пъти по-малко от нужното за инвестицията.

Във всеки случай парцелът няма по какъв начин да се покрие от приходите на депутата. 87 кв.м. ново първокласно строителство на Симеоновско шосе до Макси, където преди този момент държеше апартамент, костват най-малко 300 000 лв., настрана гаражът няма по какъв начин да е под 50 000 лева Довършителните работи и обзавеждането са най-малко още 100 000 лева – счита се като 1000 – 1200 лева на квадратен метър.

 

Сумата за новото жилище набъбва до към половин милион лв.. Даже и да включим в нея разноските за употреба на жилището – вземете единствено цените на газа през последните 9 месеца. Отделно е токът, таксата за комплекса и защитата и всичко останало.

В същото време, до момента в който ги е плащал незнайно от кое място, Зафиров е съумял да понижи с 10 000 лева – от 65 000 лева на 55 000 лева своята фамилна кредитна експозиция.

Обаче този дълг, значителен за човек със спорадични приходи през същата година, прави на процедура невероятно отпущането на заем от банка при естествени условия. Ако има специфични – за какво? Помним по какъв начин около Апартаментгейт избухнаха няколко абсурда поради сходни заеми към политици от ГЕРБ.

При това Зафиров не пипа депозитите си – 34 000 лева

Издържа и мандатно жилище, за което пишем настрана, което има много съществени режийни разноски, тъй като е голямо – минимум 1500 лева на месец.

 

Отделно, както му проличава, и от ден на ден се закръгля – т.е. не пести от ядене в тези толкоз мощно инфлационни времена.

Истински претендент за Нобел за стопанска система се оказва с тези финансови умения!

 

Дали му е неловко пред гласоподавателите – при положение с Българска социалистическа партия най-много пенсионери, и то от един от най-бедните краеве на България – Сливенския?

 

 

Радостина Тонева

 

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР