Депутатът от бившата управляваща Републиканска партия на Армения и бивш

...
Депутатът от бившата управляваща Републиканска партия на Армения и бивш
Коментари Харесай

Армения задържа депутат, обвинен в кражба на техника и храни за армията

Депутатът от някогашната ръководеща Републиканска партия на Армения и някогашен заместник-министър на защитата Манвел Григорян е бил арестуван по съмнения в кражба на техника и храни, предопределени за армията. Това заяви през днешния ден арменският министър председател Никол Пашинян, представен от ТАСС.

Григорян е обвинен в нелегално придобиване и предпазване на оръжие и муниции, като има и основателни догатки, че той е присвоявал помощи, събрани от популацията за въоръжените сили, уточни Пашинян.
"Има механически средства и артикули. Той си е присвоил тези артикули и ги е дал за храна на домашните си любимци - мечки и тигри ", сподели министър председателят.

Григорян е арестуван през вчерашния ден при специфична интервенция на Службата за национална сигурност (СНС) в град Ечмиадзин, на към 15 км от Ереван.

Според арменската конституция, в случай че му бъде предявено обвиняване, арестуването му може да бъде позволено единствено от Народното събрание с огромно болшинство.

Стотици негови поддръжници стачкуват пред постройката на СНС през днешния ден. Между стачкуващите и полицията за битка с безредиците избухнаха конфликти, само че няма известия за арести, добавя Асошиейтед прес.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР