Депутатът Мартин Димитров от ПП-ДБ коментира последните критики към проектобюджета

...
Депутатът Мартин Димитров от ПП-ДБ коментира последните критики към проектобюджета
Коментари Харесай

Мартин Димитров призова за идеи и предложения, вместо критики към бюджета

Депутатът Мартин Димитров от ПП-ДБ разяснява последните рецензии към проектобюджета на Асен Василев за 2024 г. 

" Тези рецензии са продължение на локалните избори, а те завършиха. Някои сериозни бележки би трябвало да бъдат отразени и чути, само че в един бюджет, който още не е импортиран в Народното събрание, а е обект на разискване, могат да бъдат направени нужните промени. Трябва повече конструктивизъм. Нека надпреварата да бъде в положителни решения, оферти и хрумвания ", сподели той в предаването " Лице в лице " по БТВ.

" Хората не помниха, че служебният кабинет от преди 5-6 месеца оферираше бюджет за 2023 година с близо 7 % недостиг, а бюджетът, който ние приехме, е с 2,5 пъти по-нисък недостиг. От там идват и задълженията. Дефицитът е еднакъв на задълженията. Правим всичко допустимо да няма дългова серпантина. Също по този начин служебният кабинет оферираше четири типа налог да бъдат нараснали. Никой в България не е предложил главните данъчни ставки да се усилват. По-ниското Данък добавена стойност беше въведено, когато по време на коронавирус рецесията някои заведения затваряха и имаше логичност. А в този момент заведенията са цялостни и такава причина не съществува ", уточни Димитров.

" Аз чух едно изречение от ГЕРБ, което ме тормози: " Трябва да замразим пенсиите ". Тоест, да го няма швейцарското предписание. Не можем да го създадем това. Такива ограничения не можем да вземем. Ще кажа на сътрудниците от ГЕРБ, че може да има дясна политика, че можем да запазим ставките на главните налози, което е значимо, само че не можем да си позволим да не увеличим пенсиите, както сме дали обещание. По други ограничения и хрумвания, които биха поставили на масата, може да се разсъждава ", сподели още депутатът.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР