Депутатът Живко Мартинов от ГЕРБ е използвал името на премиера

...
Депутатът Живко Мартинов от ГЕРБ е използвал името на премиера
Коментари Харесай

Живко Мартинов използвал името на премиера Борисов за оказване на натиск

Депутатът Живко Мартинов от ГЕРБ е употребявал името на премиера Бойко Борисов за оказване на напън на търговец от Добрич за облаги за него и партията. Това изясни на брифинг по случая основният прокурор Сотир Цацаров, откакто през днешния ден изиска от Народното събрание да смъкна имунитета на депутата. Това е десето сходно искане за депутат от сегашния парламент, прецизираха от прокуратурата.
 
Ако имунитетът на Мартинов бъде свален против народния представител ще бъдат повдигнати пет обвинявания. Те ще бъдат за изнудване, насила и опит за укривателство.
Проверката против депутата стартира след сигнал на жител, някогашен чиновник в Министерство на вътрешните работи. В същото време ДАНС изпращат информация за вероятни злоупотреби на депутат до премиера Бойко Борисов, който е сезирал основния прокурор.
 
Сотир Цацаров изиска имунитета на депутата Живко Мартинов

Цацаров изясни, че съгласно свидетелски показания на потърпевшо лице, Мартинов е декларирал на търговец от Добрич, че е в лист с лица, които би трябвало да подкрепят политическата активност на партията. Ако той откажел, щял да понесе редица неподходящи последствия върху бизнеса посредством инспекции от Национална агенция за приходите, БАБХ и Министерство на вътрешните работи.
 
 БГНЕС
Депутатът Мартинов е желал на четири пъти от търговеца, който се занимава месопреработване, да даде по 1 звук суджук. Като по думите му, той е бил предопределен за премиера Бойко Борисов. Искани били още - към 60 кг телешка пастърма, филе " Елена " и други. След направена инспекция от органите на реда се открило, че до Борисов не достигнал нито един суджук, разяснява Цацаров. Стойността на предадения на Мартинов суджук била 45 000 лева
 
Освен това депутатът от ГЕРБ е изискал от търговеца да даде охранително видеонаблюдение, климатична стена и да подреди с мека мебел офиса на партията в Добрич. Част от поисканите неща били поставени в кабинета на Мартинов.

Живко Мартинов непринудено се отхвърля от имунитета си
 
 БГНЕС, списък

Според данните на прокуратурата депутатът от ГЕРБ е оказвал насила и на управителни чиновници в Министерство на вътрешните работи - на зам.-началник на Областна дирекция. Мартинов изискал редица неща, измежду които: да се анулира фиш за превишена скорост; да се освободят товарни коли арестувани при инспекция, в които имало пясък, нелегално добит от плажа в Кранево; както и да се създадат инспекции на лица, които закупили пшеница от Мартинов, само че не му заплатили, тъй като желали хлебна пшеница, а той им продал фуражна.
 
В различен случай от 2014 година, депутатът даже се е опитал да окаже напън на окръжния прокурор на Добрич, само че опитът не е съумял.
 
Мартинов желал да влияе върху магистрата за оневиняване на някогашния финансов заместник-министър Красимир Катев, който взел участие при пътно произшествие, в което починали двама души. Тогава напън е бил оказан на управителни и експертни лица от Министерство на вътрешните работи. Срещу Катев сега има 4-годишна присъда, която не е влезнала в действие.
 
 БГНЕС
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР