Депутатът Живко Мартинов, обвинен в изнудване от името на премиера

...
Депутатът Живко Мартинов, обвинен в изнудване от името на премиера
Коментари Харесай

 „Суджукгейт“ вади Живко Мартинов от парламента

Депутатът Живко Мартинов, упрекнат в изнудване от името на премиера Бойко Борисов, с изключение на без имунитет най-вероятно ще остане и без парламентарна група.

Въпросът се чака да бъде обсъждан във вторник по здрач. Днес Изпълнителната комисия на ГЕРБ ще прати в оставка цялото управление на партията си в Добрич.

Очаква се на тази среща водачът на партията и министър председател Бойко Борисов да изиска Живко Мартинов да напусне и Народното събрание.

Това разкриха за Факти.бг поискали анонимност източници от ГЕРБ. Те напомнят, че Живко Мартинов оглавява локалната конструкция на партията от самото й основаване.

Според прокуратурата депутатът, упрекнат в изнудване на предприемач, от който изискал 4 тона суджук сякаш за премиера, е взел страха на локалните, че всички уволнения и назначения в Добрич минават през него.

Сред обвиняванията, за които основният прокурор Сотир Цацаров изиска имунитета му, е и напън и изнудване над полицейски началник в града.

Живко Мартинов е втори мандат народен представител от ГЕРБ. Той е и някогашен общински консултант.

Припомняме, че през 2010 година от Ред, правда и правдивост (РЗС) описаха, че „ лявата ръка на Цветан Цветанов " - Дамян Лазаров, който тогава беше ръководител на Комисията за отбрана на потребителите, има 2 дъщери - Елена и Любов. Двете имат обща компания „ Е и Л ", която е съучастник в общо 18 търговски сдружения. Любов е притежател на други 38 търговски сдружения. Двете сестри имат общо 56 търговски сдружения, които са с предмет на активност енергетика.

В 37 от тях съучастник е Живко Мартинов, който е доближен на вътрешният министър Цветан Цветанов и е общински консултант от ГЕРБ в Добрич. Той е притежател на конгломерат от компании „ Жизел ", оповестиха от РЗС.

От партията тогава показаха, че общата мощ на всичките 93-те уреди излиза към 180 мегавата, което е една пета от мощността на един реактор в АЕЦ „ Козлодуй ".

Скандалът докара няколко месеца по-късно до оставката на Дамян Лазаров от КЗП.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР