Депутатът и заместник-председател на БСП Кристиан Вигенин влезе в задочен

...
Депутатът и заместник-председател на БСП Кристиан Вигенин влезе в задочен
Коментари Харесай

Вигенин: Заради правителствата на Борисов два пъти ни спират еврофондове

Депутатът и заместник-председател на Българска социалистическа партия Кристиан Вигенин влезе в неприсъствен спор с премиера Бойко Борисов, който през вчерашния ден при посещаване на манастир сподели, че " Дойдат ли Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи на власт, фондовете и стратегиите отпътуват ".

" Да се нарушават божиите заповеди на свято място, не е добре. Да се лъже, не е добре. Последните два пъти, когато са спирани средства по европейски стратегии, са били за нарушавания, направени по времето на ръководството на Бойко Борисов. През 2013 година краткотрайно беше спряна Оперативна програма " Околна среда " поради нарушаване в системата на надзор на публичните поръчки за интервала 2010 - 2013 година, т.е., по време на първото държавно управление на Бойко Борисов. През 2017 година краткотрайно беше спряна стратегия " Наука и обучение за образован напредък " поради недостатъци на ръководство на програмата през интервала 2014 - 2016 година, по време на второто държавно управление на Бойко Борисов ", разяснява пред БНР Кристиан Вигенин.

" Лесно се раздават присъди пред камерите, само че истината е друга... Популизмът в това ръководство е доведен до съвършенство ", добави той в предаването " Нещо повече ". " Редица проучвания, последното от които е на Центъра за проучване на демокрацията, демонстрира, че злоупотребите с еврофондове в България възлизат годишно сред 5 до 15% от общия размер на тези средства. Потенциалните вреди са сред 1 милиарда и 3,5 милиарда лв. ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР