Депутатът и енергиен експерт на ГЕРБ Делян Добрев е намерил

...
Депутатът и енергиен експерт на ГЕРБ Делян Добрев е намерил
Коментари Харесай

ГЕРБ намери подкрепа у ДПС и "Има такъв народ" за държавни инвестиции в търсене на газ

Депутатът и енергиен специалист на ГЕРБ Делян Добрев е намерил поддръжка у сътрудниците си от Движение за права и свободи и " ИТН " за концепцията страната да влага в търсене и изследване на петрол и природен газ в " Блок I-21 " Хан Аспарух " в Черно море. Той заяви през днешния ден в Народоното заседание, че планът на решение, с което се разпорежда на министъра на енергетиката да договаря по българското присъединяване, към този момент е импортиран в Народното събрание.

Правата да търси петрол и газ в този сектор има консурциум сред интернационалните компании " Тотал " и OMV.

Миналата седмица че пред енергийната комисия представители на консорциума са изразили упования в близко бъдеще да открият природен газ, освен това в обилни по отношение на вътрешното ползване количества. " Смятаме, че българската страна би трябвало да е акционер, тъй като с изключение на концесионните хонорари, които ще получим по закон, без да сме акционери, и които са 30 % от оборота, резултатите за страната ни могат да се максимализират ", сподели Добрев пред медиите през днешния ден.

 Турция откри газ в Черно море. Какво трансформира това Турция откри газ в Черно море. Какво трансформира това

Като мотив той посочи и това, че в Румъния и Турция към този момент са открити големи количества газ, които са в непосредствена непосредственост - в границите на няколко километра, до границите на " Блок 1-21 Хан Аспарух ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР