Депутатът Делян Пеевски и негови колеги от ДПС обявения във

...
Депутатът Делян Пеевски и негови колеги от ДПС обявения във
Коментари Харесай

Пеевски внесе законопроекта за 9% ДДС за детски храни, лекарства и памперси

Депутатът Делян Пеевски и негови сътрудници от Движение за права и свободи оповестения във вторник законопроект за 9% Данък добавена стойност на всички артикули за деца до 3 година

По-конкретно, става дума за понижаване на ставката на Данък добавена стойност храните, медикаментите, памперсите и всички останали фармацевтични артикули, планувани за деца до 3 години.

Това не е първият път, в който Движение за права и свободи повдига тематиката с Данък добавена стойност. През юни 2019 Делян Пеевски разгласи при едно от редките си визити в Народното събрание, че желае събаряне на налога за хляба и медикаментите до 5%.

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова пък изиска понижаване до 5% на ставката за главните храни и медикаментите - концепция, която бе отхвърлена от Народното събрание преди ден.

" Обединени патриоти " пък още на 4 май внесоха предлагането за събаряне на Данък добавена стойност до 9% за заведенията за хранене и развлечения - мярка, която във вторник бе подкрепена и от водача на ГЕРБ Бойко Борисов след среща със бранша.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР