Депутатът Божидар Божанов съобщи за проблем със системата за годишни

...
Депутатът Божидар Божанов съобщи за проблем със системата за годишни
Коментари Харесай

Важни новини за всеки собственик на кола заради годишните технически прегледи, появи се бъг, заради...

Депутатът Божидар Божанов заяви за проблем със системата за годишни механически прегледи на коли и насочи въпрос към министъра на превоза Георги Гвоздейков.

Според данни от Информационната система за електронно вписване на осъществените прегледи, за интервала от 1-ви юли 2022 година до 1-ви юли тази година са осъществени механически прегледи на общо 2 967 599 транспортни средства, осведоми министърът.

През същия интервал са регистрирани над 50 хиляди случая, в които данните от знака за преминат периодически обзор не са разчетени. Когато системата за електронно вписване на прегледите не успее да прочете вярно данните от знака, съответният обзор автоматизирано се отбелязва като " подозрителен " в системата.

В нея са планувани два случая за установяване на прегледа като " подозрителен " - когато данните не се разчетат и когато регистрационният номер на автомобила не бъде тъкмо разпознат.

Регионалното звено на ИА " Автомобилна администрация " в региона, където се намира контролно-техническият пункт, прави инспекция въз основа на получените сигнали за " съмнителни " прегледи, като преглежда записите от дейностите по осъществяването му.

От министерството припомнят, че техническите средства за електронно персонализиране на знаците са били въведени на всички пунктове за годишен механически обзор от 9 юли 2021 година

От ведомството допълват, че контролът на техническите средства за електронно персонализиране на знаците се реализира автоматизирано. Прегледът не може да бъде приключен преди да се регистрира от системата, че са направени всички изискуеми дейности – показания на километраж, сверяване на VIN номер и други.

Инфо: blitz.bg

 

Тагове: ГТП преглед пункт система ИА " Автомобилна администрация " Божидар Божанов министър на транспорта Георги Гвоздейков
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР