Депутат събра погледите на колегите си с патриотичен дрескод. Иван

...
Депутат събра погледите на колегите си с патриотичен дрескод. Иван
Коментари Харесай

Патриотизъм в парламента: Депутат събра погледите с извезана с шевици риза

Депутат събра погледите на сътрудниците си с родолюбив дрескод. Иван Манев от ПГ на " Продължаваме промяната " се появи в пленарната зала с бяла риза, извезана с обичайни български шевици.

Патриотичният стайлинг бе допълнен от още един аксесоар, подложен напълно покрай сърцето на депутата - предпазлив трикольор на левия му ревер.

Дрескодът на депутатите е бил на прицел в предишни парламенти, изключително този на народни представители от Има Такъв Народ, които идваха на работа със скъсани джинси или тениски.

До в този момент никой не бе блесвал в пленарната зала с претекстове на обичайно българско облекло.

Навремето шевиците са били неизменима част от украсата на обичайните носии на българите. Те са били поставяни най-вече по краищата на облеклото – около ръба на ризата, към деколтето, по долната част на полата или престилката, както и по чорапите.

Най-често употребяваните везбени орнаменти са растителните, каквито са изобразените и върху кенарената риза на Иван Манев. Често застъпени са били и шевиците на майката Земя, стилизирани слънчеви и родови знаци.

Във везбите по облеклата нашите праотци са закодирали доста символика. Шевиците са били натоварени с очаквания, вярвания и даже окултност. Те са считани за изкуство, с което българите са предавали обръщение за здраве, обич и благополучие, както и своя обичай и просвета.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР