Депутат от водещата политическа партия хвърли бомбата на деня.Подкупът, който

...
Депутат от водещата политическа партия хвърли бомбата на деня.Подкупът, който
Коментари Харесай

Росен Костурков, ПП: Бивш депутат е опитал да подкупи шефа на БАБХ

Депутат от водещата политическа партия хвърли бомбата на деня.

Подкупът, който е бил препоръчан на шефа на БАБХ проф. Христо Даскалов, е от изненадващо лице – човек, който е почитан, някогашен народен представител. От септември-октомври отново се готви да стане народен представител. Не мога да кажа името, тъй като ДАНС работят по случая. Това сподели в изявление за „ Лице в лице “ по бТВ депутатът от „ Продължаваме промяната “ Росен Костурков.

Той заяви и за ново предложение за рушвет. „ Новото е за 6 милиона на година, предходното беше за 100 000 лева Легалният бизнес е от порядъка на 10 млн. лева на година. Всеки може да сметне “, разяснява Костурков и изрази съмнения, че задачата евентуално е да се прикрие контрабанда.

„ Откакто тръгнахме да ровим в тази история и да ровим в контракта, офанзивите към „ Продължаваме промяната “ и държавното управление станаха доста съществени. Ние стопираме кранчетата на парите, които текат не накъдето би трябвало “, акцентира националният представител.

" 10 години една компания, определена по неразбираем за метод от министъра на земеделието през 2012 година е осъществявала три действия, които са свързани с санитарния надзор на границите ", заяви Костурков. 

„ Трудно съумяваме да извадим тази компания от тези пространства, не желае за напусне. Те настояват, че имат постоянен контракт. Сега благодарение на регионалния шеф на Хасково ще пристъпим към наложително изваждане “, разгласи още той.

Той уточни, че тази компания е осъществявала обработка на документите или посланичество на товара, разтоварване на камионите, взимането на фитосанитарните и здравните проби, обработката на пробите и надлежно натоварване и запечатване на ново на камиона и стартирането им да пътуват навътре в Европейския съюз.

„ Това, което заварихме там беше много притеснително, тъй като на процедура една частна компания разпечатва камион, който влиза от трета страна и тя дава отговор за всичко, което има в този камион, в това число и за санитарния надзор. В зоните, където се случва това, няма нито една камера “, сподели още депутатът.

„ Няколко стотин камиона дневно влизат от Турция на територията на Европейския съюз, разпечатват се и се разтоварват в пространства, където няма камери, няма различен надзор. Какво има в този камион при разтоварването и какво няма никой не може да каже, само че подозренията за контрабанда освен на плодове и зеленчуци са в действителност основателни “, съобщи Росен Костурков, написа Novini.bg.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected]. Ще обърнем внимание!
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР