Депутат от ПП обясни защо страната ни внася ток.Планът за

...
Депутат от ПП обясни защо страната ни внася ток.Планът за
Коментари Харесай

Депутат от Продължаваме промяната: Заради служебния кабинет България внася ток

Депутат от Политическа партия изясни за какво страната ни внася ток.

Планът за възобновяване и резистентност в частта Енергетика няма потребност от смяна. Тази теза изрази пред  народният представител от Политическа партия и член на комисията по енергетика Радослав Рибарски.

Припомняме, преди време Делян Добрев от ГЕРБ изрази мнение, че президентът би трябвало да свика КСНС по този въпрос поради уговорките, които сме поели във връзка с понижаване на излъчванията и отражението върху въглищните централи. По думите на Рибарски Европейска комисия е дала изрично мнение за енергийните ограничения в Планът за възобновяване и резистентност (ПВУ), а точно, че проектът е добър.

Единствената опция за балансиране на системата предвид огромния брой ВЕИ, които предстоят да се причислят в енергийната система, са батериите, това беше ясно декларирано, акцентира той. Що се отнася до въглищните централи Европейска комисия не чака от нас да бъдат извеждани от употреба тези мощности, а вариантът да бъдат понижени въглеродните излъчвания зависи единствено от нас, сподели Рибарски.

Дебатът, съгласно него, трябва да е в посока за понижаване на емисиите и да се огледа тематиката в районен подтекст. Всички прилежащи страни разчитат на износа на български ток за подсигуряване на техните енергийни системи, разясни Рибарски. След няколко несполучливи опита за ПВУ, този, подаден от кабинета Петков, както напомни той, е утвърден от Брюксел. Трябва да се върви в посоката, по която имаме зелена светлина, посочи Радослав Рибарски.

Според него тематиката за ПВУ и енергетиката се политизира. Заиграват се със страховете на хората, заети в този бранш, уверен е националният представител. Тези мощности подсигуряват 50% от силата на страната, всички си даваме сметка, че те ще служат на енергийната ни система и освен на нас, само че и на Гърция и Румъния, акцентира Рибарски.

Според него налице е заплаха България да се трансформира във вносител на ток.

За образец той уточни, че служебният кабинет не обръща внимание на положението на енергийните обекти и посочи повредите в АЕЦ " Козлодуй " и изказванието на енергийния министър, че " ремонтът на ремонта " на ПАВЕЦ Чаира ще коства към 2 милиарда лв..

Тези огромни мощности не могат да бъдат сменени с нищо друго, разясни националният представител. Именно по тази причина сега ние сме вносители на електрическа енергия от Гърция, сподели още Радослав Рибарски.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР