Депутат от ГЕРБ се върна като доброволец в болницата в

...
Депутат от ГЕРБ се върна като доброволец в болницата в
Коментари Харесай

Родният депутат, който редува парламента с битката с К-19, разказа страшни неща

Депутат от ГЕРБ се върна като доброволец в болничното заведение в Разлог, където е бил шеф на поделение преди да влезе в Народното събрание.

Доктор Емил Тончев се включва още при първата вълна от Ковид-19. И всеки ден, когато не е в Народното събрание, той е в отделението по образна диагностика.

"Има основна разлика от работата на отделението преди. Първо, по-големият брой пациенти със сходни недоволства, по-големият брой образни диагностики, и за жал по-големият брой проучвания с двойни бронхопневмонии. На денонощен режим на работа сме и ние. Звено на първа линия, което се занимава с диагностика на пациентите с Ковид-19 ", описа пред "България он ер " депутатът от ГЕРБ.

Със угриженост споделя, че Ковид отделението в болничното заведение е минало своя потенциал, а лекарите са на лимита на силите си. "Колегите се оправят героичен, друга дума не мога да кажа.

Говорих с пулмолога на нашата болница - доктор Крънчева, която е на лимита на силите си. От потенциал 40 кревати за лекуване на Ковид сега имаме 50 пациенти. Капацитетът е свръхнапълнен. Легла ще се намерят, само че за жалост сътрудниците са на лимита на силите си, изнемогват ", означи доктор Емил Тончев.

По наблюдения му болестта протича под доста разнообразни форми. В някои случаи нанася тежки и дълготрайни вреди освен на белите дробове, само че и на сърдечно съдовата система.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР