Депутат от БСП посочи огромна грешка на коалицията.България се намира

...
Депутат от БСП посочи огромна грешка на коалицията.България се намира
Коментари Харесай

Симов, БСП: България не трябваше да се отказва от преговорите с Газпром

Депутат от Българска социалистическа партия уточни голяма неточност на обединението.

България се намира в невиждана каскада от рецесии. В тази обстановка страната би трябвало да помогне на хората, с цел да не се усещат сами. За мен главното е хората да усещат, че страната стои зад тила им. Хората би трябвало да знаят, че в рецесията ще разполагат с повече средства. Това съобщи Александър Симов от БСП в предаването „ Денят онлайн “ по Българска национална телевизия.

„ Не сме се отказали от промените. Най-голямата промяна е това, че обръщаме смисъла на политиката със стягане на коланите, както бе правено несполучливо. Държавата в този момент споделя: „ Ние сме тук и ще помогнем в рецесията “, акцентира той.

По думите му множеството хора, които имат потребност, ще усетят помощта. „ Не е планувано все още да се вдигне минималната работна заплата, само че пък се взе решение данъчните облекчения за дете да скочат с 1500 лв., понижаваме Данък добавена стойност на хляба, сметките н тока - също. Опитваме се да покажем на всеки, че няма да бъде оставен в тази рецесия. Икономистите би трябвало да схванат, че страната в рецесията би трябвало да подкрепя хората “, съобщи Александър Симов.

„ Най-важното е да се обезпечи един мощен обществен вектор. Да не би като затягахме коланите да живеехме по-добре? Сега методът е заменен – в центърът са сложени хората и това е действителна промяна “, посочи депутатът от БСП, написа novini.bg.

„ В тази коалиция беседваме, всеки има своите хрумвания, отстоява ги и се взимат решения. Да множеството хрумвания са на БСП. В това ръководство има един мощен обществен вектор. Бюджетът има благоприятни условия, с цел да покрие ограниченията. Цената на хляба няма да скочи по метода, по който при друга обстановка. В обстановка на рецесия, когато отвред излизат непредвидени неща, страната се появява и оказва помощ “, сподели Симов.

На въпрос за задълженията, които натрупа кабинета, Александър Симов съобщи: „ Не бих драматизирал изтеглянето на заеми. Когато си в обстановка на рецесия и е нужно да компенсираш жителите, заемът е потребно решение. Когато дойдат по-подходящи условия, страната ще подходи по различен метод. Това държавно управление ще покаже доста ясно къде отиват парите, а няма да се стопят “, увери той.

„ Смятам, че България направи неточност и не трябваше да се отхвърля от договарянията с „ Газпром “. Когато ние постановяваме глоба – би трябвало да има и контрасанкция. Трябваше да имаме обща европейска позиция, става известно, че за едни страни може да има компромис, а за други – не. Затова би трябвало да се приказва с Брюксел “, сподели още Александър Симов.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР