Депресията може да изтощи енергията ви, оставяйки ви да се

...
Депресията може да изтощи енергията ви, оставяйки ви да се
Коментари Харесай

10 неща, които ще ви помогнат да се преборите с депресията

Депресията може да изтощи силата ви, оставяйки ви да се чувствате празни и изтощени. Това може да затрудни събирането на сили или предпочитание за търсене на лекуване. Има обаче дребни стъпки, които можете да предприемете сами, с цел да почувствате, че имате надзор над живота си и да подобрите цялостното си възприятие за благоденствие.
1. Изправете се против страстите си
Потискането на вашите усеща и страсти може да наподобява като стратегически метод да се справите с отрицателните признаци на депресията. Но тази техника в последна сметка е нездравословна. Ако имате неприятен ден, имайте го. Позволете си да почувствате страстите, само че не оставайте там.
Водете си дневник за това, което преживявате. Винаги, когато отрицателните усеща отшумят, пишете и за това. Виждането на прилив и отлив от депресивни признаци може да бъде поучително както за самолечение, по този начин и за вяра. 
2. Знайте, че всеки ден е друг
Днес настроението, страстите или мислите не принадлежат към на следващия ден. Ако през днешния ден не успяхте да станете от леглото или да постигнете задачите си, не забравяйте, че на следващия ден не сте изгубили опцията да опитате още веднъж.
Подарете си способността да приемете, че до момента в който някои дни ще бъдат сложни, други ще бъдат страхотни. Опитайте да очаквате с неспокойствие началото на утрешния ден.
3. Фокусирайте се върху положителното, което се случва
Депресията може да извади на напред във времето мемоари с отрицателни страсти. Може да се окажете съсредоточени върху едно нещо, което се е объркало, вместо доста неща, които са станали по най-хубавия метод.
Опитайте да спрете това прекалено генерализиране. Накарайте се да разпознаете положителното. Виждането на тежестта, която придавате на едно нещо, може да ви помогне да насочите мислите си към цялото и към обособените позиции, които са били позитивни. 
4. Направете противоположното на това, което ви се желае да извършите
Отрицателният несъизмерим глас в главата ви може да ви приказва от самопомощ. Ако обаче можете да се научите да го разпознавате, можете да се научите да го замествате. Използвайте логиката като оръжие. Обърнете се към всяка мисъл поотделно, до момента в който се появява.
Ако смятате, че едно събитие няма да е занимателно и не желаете да ходите, кажете си: " Може да си прав, само че ще е по-добре, в сравнение с просто да седнал съм у дома още една вечер ". Скоро може да видите, че негативните мисли не постоянно са реалистични.
5. Поставяйте си постижими цели
Дългият лист със задания може да е толкоз тежък, че по-добре да не вършиме нищо. Вместо да съставяте дълъг лист от задания, помислете за слагане на една или две по-малки цели.
Например:
* Не почиствайте къщата; просто изхвърлете боклука.
* Не правете цялото пране, което е натрупано; просто сортирайте купчините по цвят.
* Не изчиствайте цялата си пощенска кутия; просто адресирайте всевъзможни чувствителни към времето известия.
Когато сте създали нещо малко, насочете взор върху друго малко нещо, а по-късно върху друго. По този метод имате лист с осезаеми достижения, а не непокътнат лист със задания.

6. Наградете напъните си
Всички цели са почтени за самопризнание, а всички триумфи са почтени за празнуване. Когато постигнете цел, направете всичко допустимо да я отпразнувате. Може да не ви е прелестно да празнувате с торта и конфети, само че признаването на вашите лични триумфи може да бъде доста мощно оръжие против негативното тегло на депресията.
Признанието за добре свършена работа може да бъде изключително мощна против отрицателното говорене и свръхгенерализация.
7. Направете нещо, което ви доставя наслаждение
Депресията може да ви подтикне да влезете в положение на отмалялост и незаинтересованост. Опитайте се да се пребодите и правете нещо, което обичате - нещо, което е отпускащо, само че зареждащо с сила. Това може да бъде свирене на инструмент, изобразяване, туризъм или колоездене.
Тези действия могат да обезпечат фини повдигания във вашето въодушевление и сила, което може да ви помогне да преодолеете признаците на меланхолия.
8. Прекарайте малко време измежду природата
Майката природа може да има мощно въздействие върху депресията. Хората, които прекарват време измежду природата, са подобрили психологичното здраве. Излагането на слънчева светлина може да предложи някои от същите преимущества. То може да усили равнищата на серотонин, което може да обезпечи краткотрайно повишение на настроението.
Помислете да се разноските на обяд измежду дърветата или да прекарате известно време в локалния парк. Или планирайте екскурзия през уикенда. Тези действия могат да ви оказват помощ да се свържете още веднъж с природата.
9. Опитайте нещо ново
Когато вършиме едно и също нещо ден след ден, употребявате същите елементи на мозъка си. Можете да предизвикате невроните си и да измененията химията на мозъка си, като извършите нещо напълно друго.
Изследванията също демонстрират, че правенето на нови неща може да усъвършенства общото ви богатство и да укрепи обществените ви връзки. За да извлечете тези изгоди, помислете да опитате нов спорт, да вземете креативен клас или да научите нова техника на готвене.
10. Медитирайте
Стресът и тревогата могат да удължат вашите признаци на меланхолия. Намирането на техники за релаксация може да ви помогне да намалите напрежението и да поканите повече наслада и баланс в деня си.
Изследванията допускат, че действия като медитация, йога, надълбоко дишане и даже писане може да ви оказват помощ да подобрите възприятието си за благоденствие и да се почувствате по-свързани с това, което се случва към вас.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР