Депресията е успешно излекувана при мишки, хранени с пробиотични бактерии,

...
Депресията е успешно излекувана при мишки, хранени с пробиотични бактерии,
Коментари Харесай

Това нещо лекува депресията

Депресията е сполучливо излекувана при мишки, хранени с пробиотични бактерии, оповестява ново проучване. Бактерията, която са изследвали, е известната ни Лактобацилус, която откриваме в киселото мляко, наред с други храни. Ролята на чревната микробиология като значителен фактор за психологичното здраве е в центъра на проучвателен интерес в последно време, написа obekti.bg, базирайки се на PsyBlog.
Учените разкрили, че когато мишките в проучването са били подложени на стрес, състава на бактериите в червата им се трансформират. Основната смяна е намаляването на Лактобацилус, което е било обвързвано с депресивно държание в мишките.

Кога и за какво да одобряваме ленено масло?
Храненето им с потребната бактерия съвсем напълно е прекратило депрекивното държание. Учените са разкрили механизъм за това по какъв начин тази смяна в червата е довела до меланхолия (чрез метаболит, наименуван кинуренин). Сега те имат намерение да продължат да изследват ролята на кинуренин в депресията:
„ Проведени са прочут брой проучвания при хора огромен брой при животни, които приказват за това по какъв начин този метаболит, кинуренинът, може да повлияе на държанието – Йоана Марин, първият създател на проучването. – Той е артикул на процесите на инфектиране, за който е известно, че е обвързван с възпалението.

Испански учени бият паника: Тези два продукта, които използваме всекидневно, предизвикват рак на черния дроб
Но към момента остава въпросът: Как? Как тази молекула визира мозъка? Какви са процесите?
Това е пътят, по който желаеме да поемем. “
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР