Депресията е състояние, което е характерно за есенно-зимния период. В

...
Депресията е състояние, което е характерно за есенно-зимния период. В
Коментари Харесай

И в жегата може да отключим депресия

Депресията е положение, което е особено за есенно-зимния интервал. В последните години обаче депресивните положения се демонстрират все по-често и през лятото. За част от хората те са типично биологично положение, а при други необикновените стресови обстановки през този сезон са фактор за психическо претоварване, което води до подтиснатост и хронична отмалялост.
Прочетете още
Според психиатъра доктор Веселин Герев в топлото време доста хора се оплакват от главоболие, световъртеж, замъгляване на погледа, съхнене на устата, гадене, изпотяване без физическо изпитание, както и мощна аритмия. Тялото омеква, а вътрешното напрежение – изгаря. Психичните признаци на положението са боязън, тревога, бодърствуване, съмнения на настроението, което в границите на деня може да се смени неведнъж. Поведението може да е нападателно освен вербално, само че и физически.

„ Разбира се, при подобен набор от признаци човек се усеща беззащитен и разчита лекарства да му оказват помощ. Ако обаче приема антидепресанти, то положението му се утежнява фрапантно. Причина за това е положение, което се назовава серотонинов синдром. Човек се ражда с генно несъмнено равнище на серотонина. Затова едни хора са по-весели, други по-притеснителни. Практиката ми демонстрира, че серотониновите равнища могат да се двоумят в избрани граници. Рязкото им повишаване от мощната слънчева светлина и приема на антидепресанти може да има съдбовни последици за здравето и живота”, предизвестява той.

Съветът на експертите е да се заобикаля излагането на нападателните слънчеви лъчи по обяд, да се одобряват повече течности, да се поддържа избран дневен режим и да се обезпечи задоволително време за сън. Важно е също не се подценяват признаците на меланхолия и да не се изчаква просто да отминат, а да се търси здравна помощ.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР