Депресията е психично разтройство, което може да се прояви в

...
Депресията е психично разтройство, което може да се прояви в
Коментари Харесай

Варненски лекар за причините за депресията и лечението ѝ

Депресията е психологично разтройство, което може да се прояви в друга степен и в друг стадий от живота. Милиони души по целия свят попадат в клопката на този проблем. Мнозина даже не осъзнават потребността от помощ, а други просто не се осмеляват да потърсят такава.

Много по-често боледуват дамите, в сравнение с мъжете.

Това споделя за малкия екран на Медицински университет доцент доктор Коралия Тодорова. Тя е шеф на Първа психиатрична клиника в Университетската болница „ Света Марина “ във Варна и учител в Катедрата по психиатрия и здравна логика на психиката в Медицински университет - Варна.

„ Това са мисли, които изрично би трябвало да бъдат алармиращ сезон да бъдат споделени със експерт “, показва доцент Тодорова. Допълва, че сериозните суицидни мисли са незабавно положение в психиатрията, които изискват хоспитализация и лекуване, с което могат да бъдат поправени.
Обикновено хората с меланхолия имат проблеми с концентрацията и вниманието . Това постоянно основава проблеми в работата им. Страдат от бодърствуване. Имат съкратен сън с ранно пробуждане в дребните часове на денонощието, когато нахлуват тежките мисли. Обикновено тогава най-често се правят и суицидни опити, в случай че не е потърсена помощ, споделя експертът.

Причини
Депресивното положение може да се аргументи от редица телесни и неврологични болести , а лекуването би трябвало да бъде сложно.

Има генетична предразположеност към този тип реакция . Някой реагира на патологичния стрес с депресивни прекарвания, а различен със заболяване на щитовидната жлеза и диабет.

Много значим фактор за депресията е изолацията . Боледуват по-често самотноживеещи хора. Безработицата също има огромен принос. Преживяването на тежка загуба също има голямо значение.

Лечение
Депресиите се лекуват главно с медикаменти и психотерапия. При по-леките положения би могъл да се реализира триумф и единствено с психотерапия. При умерени и тежки се ползват и медикаменти.

Добре е без значение от тежестта на положението да се потърси съвет от експерт, тъй като е по-вероятно при липса на помощ положението да се задълбочи и даже да се хронифицира.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР