Депресията е огромно, страшно и измамно нещо. Това заболяване е

...
Депресията е огромно, страшно и измамно нещо. Това заболяване е
Коментари Харесай

7 глупави и разрушителни идеи, които депресията шепне в ухото ви

Депресията е голямо, ужасно и лъжливо нещо. Това заболяване е толкоз подло, че от време на време даже нямате време да осъзнаете цялата му тъмна и заплашителна мощ, до момента в който не ви завладее изцяло.
Тя нападна мозъка, тялото и душата ви, като управлява неврохимията ви, изкривява мислите, източва силата на тялото и ви оставя прочувствено уязвими. И до момента в който депресията набира мощ във вас, тя трансформира всичко, което знаете, на каквото се доверявате и в какво вярвате. Тя ви заблуждава и изкривява възприятията толкоз сполучливо, че я считат за най-смъртоносното от всички психологични болести.
" Не се стараеш задоволително. "
Депресията сигурно ще се опита да ви убеди, че сте слаби и мързеливи. Тя ще направи всичко, с цел да ви заблуди, шепнейки ви в ухото, че в действителност въобще не сте заболели... И единствено в случай че работехте по-усърдно и се опитвахте по-добре, сигурно щяхте да се чувствате по-добре.
" Не ставаш за нищо и нищо няма да ти помогне. "
Депресията, като нищо друго, може да ви накара да се почувствате безполезни и недостойни за нечия обич, в това число и вашата лична. Когато сте депресирани, вие в действителност вярвате, че никой към вас не се интересува от вас, нито от вашата горест или проблеми.
" За мен към този момент нищо няма значение. "
Депресията също по този начин ви кара да вярвате, че нито околните, нито обичаните неща и занимания към този момент имат някаква стойност или някакво значение. В съзнанието на депресирания човек ужасът и апатията царуват там, където в миналото са царували щастието и значимостта.

 7 храни, провокиращи меланхолия 7 храни, провокиращи меланхолия
Храната, която консумираме, въздейства освен на нашето физическо, само че и психическо здраве. Всъщност храната, която одобряваме, е главен факт...
" Сам ми е по-добре. "
Депресията нежно и ненатрапчиво ви изолира. Тя желае да повярвате, че в случай че останете сами, надалеч от фамилията и приятелите си, ще бъдете по-добре и по-безопасно за вас.
" Няма вяра за мен. "
Депресията желае да ви има напълно и изцяло - и не желае да чувствате вяра или да мислите, че е допустима смяна в живота ви. Тя отхвърля всички мотивиращи вярвания, които сте имали преди, отхвърля всевъзможни оферти извън като безполезни и ви твърди, че не би трябвало да търсите лекуване, тъй като по този начин или другояче няма да помогне.
" Никога не мога да реализира нищо. "
 Спортът и масажът могат да ни спасят от депресията Спортът и масажът могат да ни спасят от депресията
Питали ли сте се в миналото за какво се чувствате щастливи след подготовка или релаксиращ масаж? Причината за това е една – серотонинът....
Депресията интензивно се пробва да ви убеди, че даже и да се оправите, отново е безсмислено, тъй като не сте способни на нищо, което има значение. Депресията изкривява вашите позитивни вярвания, заменяйки ги с тъмна и безнадеждна празнина.
" Самоубийството е изходът. "
Когато депресията ви потопи в дълбините на серотониновия басейн, това съществено визира способността ви да мислите разумно. Депресията тласка съзнанието ви в извънредно тясна и рискова рамка, принуждавайки ви да повярвате, че единствено самоубийството може да ви освободи от прочувствена и физическа болежка с гаранция, че не е по-добре от това да живеете по този начин, както сте в този момент.
Ако се обърнете за помощ към експерт, резултатите от верните медикаменти и психотерапия могат доста да отслабят смъртоносната хватка на депресията, намалявайки тежестта на признаците, в случай че не ги премахнете въобще . И когато малко или доста се върнете към естественото, най-вероятно ще бъдете много сюрпризирани, че даже сте мислили да отнемете живота си, тъй като още веднъж ще има благоприятни условия, вероятности и вяра. Или по-скоро ще разберете, че в действителност те не са изчезнали на никое място.
Депресията сигурно е съществено, само че лечимо заболяване. Не позволявайте на лъжите, които депресията шепне в ухото ви, да ви убедят, че не е по този начин. Винаги има помощ за вас. Винаги имаш вяра.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР