Депресията е един от бичовете на нашето съвремие. Заболяването, което

...
Депресията е един от бичовете на нашето съвремие. Заболяването, което
Коментари Харесай

Нов лек за депресия: халюциногенни гъби

Депресията е един от бичовете на нашето съвремие. Заболяването, което изтезава огромна част от хората, подложени на стрес, напрежение и забързан метод на живот, е измежду най-честите аргументи за самоубийство.

На какво се дължи заболяването?

Хранителен режим оказва помощ против меланхолия

Най-простото пояснение е, че мозъкът не е в положение да създава повече серотонин - хормонът на щастието. Когато стане хронична, страничните й резултати са многочислени: загуба на вкус, срив на имунната система и бодърствуване.

Откриха преимуществата на скептицизма

Според международната здравна организация 360 милиона души по целия свят страдат от меланхолия.
 меланхолия меланхолия
Лекарствата, които са изобретени до този миг дават единствено краткотрайно облекчение и голям брой странични резултати.

Депресията е обвързвана с понижени равнища на аминокиселините в кръвта

Учените от Имперския лицей в Лондон обаче считат, че са разкрили необикновен лек за заболяването. В халюциногенните гъби има субстанции, които "превключват " мозъка на хората, диагностицирани с меланхолия и му оказват помощ още веднъж да може да изпита благополучие.

Психолози разкриха какво усъвършенства настроението

До заключението е стигано, откакто проучвателен екип е следил измененията в мозъка на пациенти с хронична меланхолия, приели от гъбите.

Болните определили, че чувството, което са получили след лекуването е сходно на "рестарт ".

Учени откриха най-хубавия естествен антидепресант

Доктор Кархарт-Харис, част от екипа в Лондон споделя: "На базата на събраната информация можем да обобщим, че халюциногенните гъби оказват помощ на мозъка да се пренастрои и пациентите съумяват да се откъснат от положението на меланхолия. "

Официално: през днешния ден е най-тъжният ден от годината

Друго изследване, извършено през 2012 година на лекар Дейвид Нът е довело до извода, че някои психоактивни субстанции могат да имат ползотворно въздействие върху невроните.

Кои артисти могат да ви докарат меланхолия

Въпреки това обаче, има доста учени, които гледат скептично на резултатите от тестванията на Имперсия лицей. Според тях, лекуването с халюциногенни гъби може да има противоположен резултат и да размени едно психическо заболяване с друго и даже да има противоположен резултат и да докара до още по-дълбока меланхолия.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още любопитно наличие последвайте страницата ни в Instagram .
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР