Депозитите на домакинствата прехвърлиха границата от 65 млрд. лева, сочат

...
Депозитите на домакинствата прехвърлиха границата от 65 млрд. лева, сочат
Коментари Харесай

Спестяванията на домакинствата прехвърлиха 65 млрд. лева

Депозитите на семействата трансферираха границата от 65 милиарда лв., сочат данните на Българската национална банка към края на месец октомври.

Само за месец размерът на спестяванията нараства с близо 500 млн. лв. до общата сума от 65.006 милиарда лв.. Въпреки това, нарастването при депозитите стартира леко да забавя темпа на напредък, отразявайки нулевите лихви, и новата наклонност дребните инвеститори да теглят спестяванията си.

През октомври влоговете на жителите нарастват с 10.4% по отношение на същия месец на предходната година, което е закъснение по отношение на растежа от 10.9%, регистриран през месец септември.
Посегнахме към спестяванията
През последната година българите започнаха все по-често да поглеждат към спестяванията си. Доходът на семействата от изтеглени спестя...

Общият размер на депозитите на неправителствения бранш възлиза на 100.664 милиарда лв. към края на месец октомври. Сумата е повишена с към 330 млн. лв. по отношение на предходния месец септември, когато размерът на влоговете в българската банкова система трансферира психологическия предел от 100 милиарда лв..

Годишното нарастване доближава 11.3%, като забавя темпа на напредък, защото през предходния месец повишаването бе в размер на 11.8%.

Депозитите на бизнеса доближават 31.693 милиарда лв. в края на октомври 2021 година. В съпоставяне със същия месец на 2020 година те се усилват с 12.2% (10.8% годишно покачване през септември 2021 година).

Още:

Още от ФИНАНСИ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР