Depository Trust and Clearing Corporation (DTCC), известна като най-голямата система

...
Depository Trust and Clearing Corporation (DTCC), известна като най-голямата система
Коментари Харесай

Ето коя криптовалута използват американските банки за токенизация

Depository Trust and Clearing Corporation (DTCC), известна като най-голямата система за сетълмент в света, си партнира с блокчейнът, предоставящ пророчески услуги - Chainlink (LINK), с цел да приключи пилотна стратегия, включваща няколко огромни банкови институции в Съединени американски щати.

Основната цел на тази самодейност беше да се реализира прогрес в токенизацията на обичайните финансови активи.

Основни участници в пилотния план бяха American Century Investments, BNY Mellon, Edward Jones, Franklin Templeton, Invesco, JPMorgan, MFS Investment Management, Mid Atlantic Trust, State Street и U.S. Bank.

След оповестяването на сполучливото довеждане докрай на пилотната стратегия за токенизация от страна на DTCC, токените на Chainlink означиха доста нарастване с до 20%.

В пилотният план, в който участваха известни компании от Уолстрийт като JP Morgan и BNY Mellon, беше употребен протоколът за оперативна съгласуемост сред веригите (CCIP) на Chainlink, с цел да се интегрират обичайните финанси с блокчейн технологията.

DTCC заяви, че неотдавна е приключила пилотната стратегия, наречена Smart NAV, в съдействие с Chainlink. Програмата имаше за цел да разшири услугата на DTCC, Mutual Fund Profile Service I (MFPS I), която е промишлен стандарт за предаване на данни за „ “, известни също като „ “.

Пилотният план сподели, че посредством даване на структурирани данни по веригата и определяне на общоприети функции и процеси, фундаменталните данни могат да бъдат прилагани в разнообразни случаи на приложимост по веригата. Тези случаи на приложимост включваха токенизирани фондове и смарт контракти за всеобщи консуматори, които съхраняват данни за голям брой фондове.

 

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР