Департаментът по околна среда на ООН заключи, че жителите на

...
Департаментът по околна среда на ООН заключи, че жителите на
Коментари Харесай

Заради мръсен въздух: 5 000 души в Босна и Херцеговина умират годишно

Департаментът по околна среда на Организация на обединените нации заключи, че жителите на Западните Балкани губят приблизително 1,3 години от живота си заради замърсяване, защото частиците прахуляк и пушек, които са свързани със сърдечно-съдови болести, са пет пъти повече от междинното , написа БГНЕС.
В Босна и Херцеговина, най-вече в Сараево, Тузла, Зеница и Баня Лука, 5 000 души умират всяка година заради замърсяване на въздуха. Това сочат данните, оповестени в последния отчет „ Замърсяването на въздуха и здравето на индивида: Състоянието на Западните Балкани “. Тези тревожни данни в БиХ са вест единствено за ден-два, оповестяват сараевските медии. Компетентните институции не си правят работата и всичко е оставено на статистиката.



В Зеница, Лукавац и Тузла няма значение кое време на годината е – там има непрекъснато замърсяване на въздуха . Това е разследване от промишлеността в тези градове. В Зенница предходната година вместо в позволените три дни, надвишаването на позволените концентрации на серен диоксид е следено за 124 дни, а преди пет години - за 252 дни, настояват медиите в Сараево. /
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР