DEPA, БЕХ и GASTRADEпостигнаха съгласие за терминала за втечнен природен

...
DEPA, БЕХ и GASTRADEпостигнаха съгласие за терминала за втечнен природен
Коментари Харесай

DEPA, БЕХ и GASTRADE постигнаха съгласие за терминала за втечнен природен газ в Александруполис, Гърция


DEPA, БЕХ и GASTRADEпостигнаха единодушие за терминала за полутечен природен газ в Александруполис, Гърция. Това оповестиха от Българския енергиен холдинг (БЕХ).

В подтекста на тристранната среща сред DEPA S.A., „ Български Енергиен Холдинг “ ЕАД (БЕХ) и GASTRADE S.A., ръководещият шеф на DEPA, Димитрис Цорцис, и ръководещият шеф на GASTRADE, Константинос Спиропулос, реализираха през вчерашния ден в Атина единодушие по отношение на бъдещото запазване на потенциал от DEPA в Проекта от общ интерес „ Терминал за ВПГ в Северна Гърция “, разработван от GASTRADE в Александруполис, както и за присъединяване на DEPA в съответния пазарен тест, който ще бъде извършен през идващите месеци, се споделя в известието.

Това е продължение на съглашението за съдействие, подписано сред двете страни за присъединяване на DEPA в дяловия капитал на GASTRADE, което се чака да се приключи скоро, както и за взаимните старания на страните за следващо комерсиално създаване на Проекта.

Същевременно, след срещата на енергийните министри на Гърция и България, Статакис и Петкова, в София на 18 април тази година, българската страна удостовери желанието си да форсира съответните договаряния за довеждане докрай на личното си присъединяване в Проекта.

Припомняме, че министърът на енергетиката осведоми още преди няколко месеца, че работна група от България изследва опцията за присъединяване от порядъка на 20 % в плана за терминал за полутечен природен газ в Александруполис. Терминалът за полутечен природен газ ще даде още една опция за диверсификация на газовите потоци за България.

GASTRADE S.A. е гръцко сдружение, което изследва, проектира, построява, ръководи и експлоатира газова инфраструктура. GASTRADE създава Независимата мрежа за природен газ (НМПГ) „ Терминал за ВПГ в Северна Гърция “ в Александруполис, за която е приключено цялото належащо лицензиране, с цел да се стартира построяването и.

Проектът ще обезпечи нови количества газ за доставяне на гръцкия и районните пазари в Югоизточна Европа, допринасяйки в същото време за увеличение на източниците за доставка на газ и трасетата, поощряване на конкуренцията в интерес на крайните клиенти, сигурността на доставките в Гърция и балканските страни, както и възстановяване на надеждността и гъвкавостта на Националната мрежа за природен газ, както и районните и трансевропейски мрежи.

На 9 февруари 2017 година GasLog Ltd. разгласи, че придобива 20% акционерно присъединяване в Gastrade.

GasLog Ltd. (NYSE: GLOG) е интернационален притежател, оператор и ръководещ танкери за ВПГ, осигуряващ поддръжка на интернационалните енергийни сдружения като част от логистичната им верига за ВПГ. Собственият консолидиран флот танкери на GasLog се състои от 29 танкера за ВПГ ( 25, които плават, и четири поръчани).

DEPA S.A. с дългогодишното си наличие на гръцкия газов пазар е съвременна и конкурентоспособна група от сдружения с динамично наличие в енергийния бранш. DEPA предизвиква създаването на стратегическа инфраструктура за доставка на газ от диверсифицирани източници и трасета на конкурентни цени за водеща роля на пазарите в по-широкия район на Югоизточна Европа.

„ Български Енергиен Холдинг “ ЕАД (БЕХ) е холдинговото сдружение за група сдружения, чиято съществена активност е произвеждане, доставка и транспорт на електрическа енергия, транспорт на природен газ, доставка, предпазване и рандеман на въглища. БЕХ група има водеща позиция на пазара на електрическа енергия и газ в България и посредством износа на газ - на Балканите. БЕХ е напълно благосъстоятелност на българската страна и е най-голямото сдружение държавна благосъстоятелност по повод общ размер на активите в страната. Правата на благосъстоятелност на страната се упражняват от Министъра на енергетиката.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР