Денят започва, тази сутрин, усмихваш се и искаш да изкрещиш

...
Денят започва, тази сутрин, усмихваш се и искаш да изкрещиш
Коментари Харесай

10 начина да подарим искрена усмивка

Денят стартира, тази заран, усмихваш се и искаш да изкрещиш „ Здравей, България! “. Включваш тв приемника: „ … отхапал ухото на личната си тъща, тъй като му забранила да гледа бокс … “ . Спираш тв приемника! Радиото ще е по-оптимистично. Щрак: „ … сме Бройка призори, а въпросът ни към вас е – кое мирише повече чорапите на Албена Вулева или … “ . Рязко дръпваш щепсела. Усмивката на лицето ти още стои, въпреки и леко посърнала. Обличаш се небрежно и се подреждаш на опашката в кварталното кафе: „ … спукал ми гумите, щото съм бил паркирал 20 сантиметра по-вляво от дървото, на което пикае кучето му … “ . ОК! Ще си вземеш кафе от автомата на работата.

Едва задържаш усмивката. Иска да си отиде. Щяла да пътува за Тибет, с цел да потърси смисъла на съществуването си. Като се огледаш, усмивките на множеството хора в близост от дълго време са отпътували някъде. Ей по този начин, събрали са си куфарите един ден и дори не са оставили писмо а ла „ Скъпи Сотире, когато четеш тези редове, аз ще съм далеч… “ . Стискаш своята, вярваш, че е скъпа. Да, вярваш! Не останаха доста неща, в които да вярваш. Много от усмивките си потеглиха, откакто изчезна вярата. В основата на всяка уважаваща себе си усмивка стои вярата – в положителното, в това, че обичаният човек би направил всичко за щастието ти, в това, че все в миналото ще можеш да чуеш новините сред лапсусите.

Големи и дребни мотиви за религия стоят в основата на необятни или скромни усмивки, само че откровени. С нежни извити устни, чиито крайчета ти се желае да целунеш. С грейнали по детски очи, които искаш да не отделят взор от теб. Изобщо усмивки, като за заключителен кадър на филм с Мег Райън. Ако усмивката на безценен за вас човек си е тръгнала, ето 10 метода да ѝ пратите депеша да се върне назад.

1. Като децата

 10 метода да подарим откровена усмивка

Много неща се трансформират, когато пораснем. Мама и баща няма да целунат удареното пръстче след чудноват случай под бойлера. Но, даже и сред любовници на по 35 години един спомен от детството може да върне всяка усмивка. Как се прави: протягаш ръка към косата на обичания човек. Прокарваш пръсти сред кичурите и разрошваш, като перчем на хлапе. Няма по какъв начин да не проработи. Дори и Кличко обича да го глезят, както се видя. Два месеца го глезиха преди да се реши на мач с Пулев и… се усмихваше. Вярно, нагличко, само че си беше усмивка.

2. Вкусната храна

Никоя усмивка няма да устои на палачинки рано заран и ще изгрее, дружно със слънцето. За задачата – ставате първи и безшумно мятате тигана на котлона. Всяка добре завършена палачинка- гвоздей в ковчега на неприятното въодушевление. Палачинките се сервират с течен шоколад и лек диалог. Дръжте се все едно жестът ви е нещо обикновено. Така усмивката насреща ще е по-широка.

3. Лудата разходка

Искате дълготрайна усмивка. Изчакайте до събота. Събудете половинката и я отвлечете с колата. Можете да кажете, че отивате на кафе в различен квартал. После карайте без да спирате към автомагистралата. Когато първичният потрес от отвличането премине, идва усмивката. Спрете в първия град, който ви се изпречи пред носа и се разходете. Намерете си кафе, намерете си място за целуване и след това си намерете причина да останете да спите там. Може да се посмеете и на хотела, само че не оставяйте наследството на „ Балкантурист “ да ви скапе настроението. Когато се приберете в неделя, усмивката още ще е с вас.

4. Докосването

 10 метода да подарим откровена усмивка

Случайният досег постоянно оставя единият от двамата без мирис. Можете да подадете кутрето на ръката, с която сменяте скоростите до момента в който шофирате. На кой му би трябвало цяла ръка, като може да държи кутрето на обичан човек. Някак особено звучи, а и чувството е такова. Избягвайте сходни изяви в градския превоз. Освен злобни погледи, можете да си навлечете, краста и редица други кожни заболявания.

5. Електронната стимулация

Облаци, тъмно време, пералня, сметката за тока, няма на кого да звъннеш даже да се скараш. И в един миг през sms, skype или Facebоok долита спасението: „ Zdravei, hlape. Kak si? ;) “ . Някой мисли за теб, назовава те с благо име и те избавя от гореизброените предраматични занимания. Подобна усмивка може да се появи още при звука от получено известие, само че едвам след прочитането става същинска усмивка. Много хора спят умерено след такива известия и се усмихват на сън. Други по същото време търсят метод да си удължат периода на зелената рецепта. И те ще заспят умерено. Може да се усмихват на сън даже, само че ще се усмихва химията, не сърцето.

6. Гъделът

Зоните по тялото са ясни, няма да се връщаме към часа по биология от 4-ти клас. За предпочитане е коремчето, само че с цел да е същинска усмивката, гъделичкайте… с език.

7. Прегръдката

 10 метода да подарим откровена усмивка

Станали сте жертва на битово-социална драма. Това разбиране може да се разтегне от котка с тремор на лапичката до обществената политика на кабинета. Неравноправието в света се лекува с прегръдка. Топла, мощна и, апелирам, не спускайте ръка надолу. Това по-късно.

8. Признанието

„ Виж, виж, измих и двете чаши. Три часа трия “. Ако отговорът ви по-късно е „ Гордея се с теб “. Целта е изпълнена! Усмивката е на разположение, а за вас остава удоволствието да започнете да учите половинката си, какво е домакинство и по какъв начин се употребява. Имате цялото време на света.

9. Изненадите

Липсата на усмивка, като казахме първоначално, е лечима. Като заговорихме за изненади, не си представяйте безусловно да изскочите иззад вратата с плюшена хлебарка с височина 180 сантиметра с панделка на едно от крачетата. Когато водите жарък диалог и придърпате половинката със стола, с цел да запушите устата й с целувка в най-сериозния миг също е изненада. Ако не сте уверени в възприятията насреща, не рискувайте. Има региони в страната, най-вече южно от София, където сходна изненада може да свърши с разгневен човек, който е откъртил крайници на стола и замахва против вас.

10. Сексът

 10 метода да подарим откровена усмивка

Използването на езика на тялото е най-сигурният метод към удовлетворена усмивка през целия идващ ден. Погрижете се за забавни пози. Прочетете публикациите на индийски създатели, прародители на горди чиновници в колцентрове на стотици компании с брилянтен британски. Пробвайте „ Задно салто със свещена крава “ – поза, доставила наслада на стотици хора по целия свят. Много повече от чифт наколенки даже.

Важно е да не забравяме, че усмивката е това, което прави живота ни същински живян. Тя следва любовта, триумфа в кариерата, първите крачки на детето. Няма телевизия, радио или озлобен комшия, които да имат правото да ви лишават усмивката. Ползвайте я за щит против тях!

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР