Денят започна с обвинения от Парламента, че правителството не е

...
Денят започна с обвинения от Парламента, че правителството не е
Коментари Харесай

Обещание за споразумение: Правителството и енергетици със съгласие за въглищните централи

Денят стартира с обвинявания от Парламента, че държавното управление не е интензивно в договарянията с протестиращите и продължи с поредност от срещи на Дондуков 1.

Протестът на енергетиците стигна до Министерския съвет. Миньорите и властта договориха стъпки за понижаване на напрежението по конфликтните точки.

Пламен Димитров сподели, че са постигнали единодушие за обективен преход

По проект централите би трябвало да спрат работа до 2038 година. Срещу това България би трябвало да получи еврофинансиране от над 1 милиарда евро. А териториалните проекти на засегнатите райони Стара Загора, Кюстендил и Перник плануват рекултивиране на терените употребени за рандеман на въглища, прекачване на работни места в други браншове и прекосяване към възобновими енергийни източници.

Синдикатите и протестиращите упорстват за ясни задължения за въглищните централи от страна на властта.

„ Комплексът „ Марица Изток “ да остане да работи, като се построи новата къща ще се съгласим да се разрушава остарялата. Не сме съгласни без вложител, без изясненост какво ще стане с работните ни места “, сподели Владимир Топалов от КТ „ Подкрепа “.

„ Не си даваме енергетиката, има въглища за 50 година, най-бедните в Европейски Съюз желаят първи да си затворят енергетиката, срамотия “, уточни Деян Дяков от КНСБ.

Група, водена от президента на КНСБ Пламен Димитров и президента на КТ „ Подкрепа “ Димитър Манолов, договаря на среща с премиера Николай Денков

Част от ръководещите се срещнаха с властта.

„ Да стигнем до съглашението с добър край доколкото това е допустимо, доколкото при очистване на българската енергетика може да има добър край “, съобщи Димитър Манолов КТ „ Подкрепа “.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР