Денят в няколко изречения – това е дигиталната рубрика на

...
Денят в няколко изречения – това е дигиталната рубрика на
Коментари Харесай

Денят накратко: Трус в Пловдивско, чудото да спасиш живот в руините, токов удар спря лифт на Боровец


Денят в няколко фрази – това е цифровата графа на btvnovinite.bg „ Денят в резюме “ за 8 февруари.

Чудото да спасиш живот - извадиха живи деца отдолу под тоновете руини след опустошителните трусове в Турция.

Противоречия в показанията на приятеля на полицайката Симона Радева.

И още… Токов удар спря лифтове на Боровец. Скиори се оказаха блокирани в оборудванията.

Какво се случи на 8 февруари?



До този миг с пет полета на „ Спартан “ България е изпратила в Турция 86 спасители. Страната ни оказа помощ още в първите часове след опустошителните трусове, блъснало Турция на 6 февруари.

Столичната болница „ Шейново “ и нейни чиновници получиха шест акта за случая с разменените бебета. Един от актовете е за болничното заведение, а останалите пет – на чиновници на „ Шейново “.

Екип на bTV потегли по следите на черен пазар на колекционерски монети. Проверката направихме след сигнал до редакцията. Миналата година Българска народна банка пусна общо 6 възпоменателни монети.

Бившият министър на енергетиката в кабинета „ Петков “ Александър Николов влезе в Националната следствена работа.

Скиори " в капан " на въжен превоз в Боровец. За това алармират фенове на bTV, които изпратиха видео. Те описват, че оборудването е спряло и към този момент съвсем час са във въздуха.

Полицаят Мирослав Якимов и другар на Симона Радева, дошъл първи на злополуката на бул. „ Черни връх “ с две жертви, даде спорни показани по отношение на Георги Семерджиев.

Земетресение с магнитуд 3 е записано тази нощ в региона на град Садово, област Пловдив.



На третия ден след опустошителните трусове в Турция и Сирия възможностите за избавяне на хора отдолу под руините стават все по-малки.

„ През предходната нощ тук усетих два по-силни труса и би трябвало да призная, че мъчно се заспива откакто земята се раздвижи “. Това споделя специфичният делегат на bTV в Турция Иван Георгиев, които сега се намира в Газиантеп.

И Турция, и Сирия имат потребност от помощ след опустошителните трусове от 6 февруари. Как оказва помощ светът?

Да избягаш от войната на по-сигурно място – такава е ориста на дребния Мохамед Ахмед, който е сирийски емигрант в Турция. Или най-малко до момента в който опустошителният трус от 7,8 не срутва постройката, в която детето живее.

Близо 6000 здания в Турция са сринати до основи след мощния трус от 7,8 в понеделник, сочат предварителните данни от страната. Бройката за Сирия остава незнайна.

Украинският президент Володимир Зеленски сподели, че успеха на Украйна против Русия ще промени света и ще спре бъдещите агресори, съобщи Ройтерс.



Едно 10-годишно момче от Кърджали подари всичките си спестявания, с цел да помогне на потърпевшите при земетресенията в Турция.

Екипи от Червения полумесец избавиха папагал от руините на разрушена след земетресенията постройка в Малатия, Турция. Птичката е прекарала 50 часа в руините, предава Ройтерс.

„ Майкрософт “ и „ Google “ влизат в следващата конкуренция в онлайн пространството.

Британската кралска поща сподели изображението на крал Чарлз III, което ще се появи на новите пощенски марки от 4 април.


Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР