Денят в няколко изречения – това е дигиталната рубрика на

...
Денят в няколко изречения – това е дигиталната рубрика на
Коментари Харесай

Денят накратко: Модерно робство, криза за лекарства у нас, още арести по случая с полицая трафикант


Денят в няколко фрази – това е цифровата графа на btvnovinite.bg „ Денят в резюме “ за 5 януари.

Още двама в ареста поради схемата с трафик на мигранти с присъединяване на служител на реда. Приключи инспекцията на парламентарната комисия по проблема " Джемкорп ".

Католическият свят изпраща почетния папа - десетки хиляди и доста международни водачи на траурната гала във Ватикана.

У нас - пик на болни в края на месеца, предвиждат специалисти. Криза за медикаменти в аптеките...

Какво се случи на 5 януари?



Обвинение за служителя на реда трафикант на мигранти и още два ареста на мъже, които са му помагали.

Криза за медикаменти в аптеките. Липсват всеобщи антибиотици за деца и възрастни.

След близо четири часа разногласия ГЕРБ, Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия, " Български напредък " и " Възраждане " одобриха отчета на краткотрайната комисия за меморандума за 1 милиарда $ с " Джемкорп ".

Работодател взима персоналната карта на чиновник, с цел да го задържи наложително на работа и отхвърля да я върне. Случката е от димитровградското село Крепост.

Пикът на болесттите в страната ще бъде в края на януари и началото на февруари. Тази прогнозата направи в предаването " Тази заран " шефът на Центъра по заразни и паразитни заболявания професор Ива Христова. В България, както в Китай, циркулира вид БА 5 на ковид.

18-годишен е арестуван и му е повдигнато обвиняване за убийството на 82-годишната жена от русенското село Щръклево, оповестиха от Окръжна прокуратура в Русе. Тялото на Благовеста Габровска бе намерено на 3 януари сутринта в дома ѝ със следи от принуждение.



Приключи заупокойната литургия за почетния папа Бенедикт XVI. Неговото заравяне стартира с дълги овации и приключи по този начин.

Лишени от присъщия си бухнал сняг заради извънредно топлото време, световноизвестните швейцарски ски писти се оказаха отчаяние за феновете на зимните спортове и шефовете на курортите, искащи да се възползват оптимално от сезона.

„ Готови сме за разговор с Украйна, в случай че тя одобри окупираните от нас територии за съветски “. Това е декларирал президентът Владимир Путин пред турския си сътрудник Реджеп Тайип Ердоган, съобщи Ройтерс.

Новият подвариант XBB.1.5 на „ Омикрон “, който единствено за няколко седмици се трансформира в преобладаващ в Съединени американски щати, може да провокира нова епидемиологична вълна по целия свят. За това алармира представител на СЗО.

Вълна от недоволства за ненадейно повишаване на стоките в магазините в първите дни след въвеждането на еврото в Хърватия.



Тежките пострадвания, които американският артист Джеръми Ренър получи по време на разчистване на сняг на частен планински път покрай езерото Тахо, наподобява са вследствие на " драматичен случай ", оповестиха американските управляващи.

Актьорът Едуард Нортън е израснал, слушайки разкази за връзката на фамилията му с индианската героиня Покахонтас и приемайки ги за клюки. Но по време на присъединяване си в предаването на PBS Finding Your Roots (Открий корените си) слухът се трансформира във факт.

Принц Хари твърди, че брат му принц Уилям го е нападнал физически, оповестява изданието “Гардиън ”, което цитира копие от идната книга Spare на херцога на Съсекс.

Близо 200 имитатори и почитатели на Елвис Пресли се качиха на " Елвис Експрес " в Сидни, отправяйки се към 30-ия годишен фестивал за рок легендата.

Пещерни рисунки на животни като елени, риби и наедрял рогат добитък, правени от ловците събирачи през Ледниковия интервал преди 20 000 година, са открити в цяла Европа.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР