Денят в няколко изречения – това е дигиталната рубрика на

...
Денят в няколко изречения – това е дигиталната рубрика на
Коментари Харесай

Денят накратко: Затрупани работници в Перник, коя е загиналата българка в Италия, защо 2500 души позираха голи на плаж


Денят в няколко фрази – това е цифровата графа на btvnovinite.bg „ Денят в резюме “ за 28 ноември.

Четирима служащи бяха затрупани при изкопни работи в Перник. Последни съвещания при президента Румен Радев преди връчването на първия мандат. Какъв е претекстът за убийството на майка на две деца в пловдивското село Пъдарско?

И още - разрастват се митингите против строгите Коронавирус ограничения в Китай, а 2500 души се съблякоха голи за фотография на известния австралийски плаж Бонди.



Четирима служащи бяха затрупани при изкопни работи за канализация в Перник. Двама от тях са извадени и са превозени в болница. Другите двама са починали, заяви кметът на Перник. На място дойдоха проверяващи, които да открият повода за нещастието.

Последни съвещания при президента Румен Радев преди връчването на първия мандат. Държавният глава се срещна с представители на партия „ Български напредък “ на Стефан Янев. Все още няма консенсус за образуване на устойчиво болшинство в Народното събрание към едно постоянно държавно управление.

Потвърдено е, че една от жертвите на свлачището на остров Иския в Италия е българка – 58-годишната Николинка Балтова от Пазарджик. От години тя е работила в областта на туризма и хотелиерството на италианския остров.

Убийство от ревнивост е най-вероятната причина за гибелта на 28-годишна жена от пловдивското село Пъдарско. Издирването ѝ продължи 12 часа. Образувано е досъдебно произвеждане против единствения обвинен все още – брачният партньор ѝ.

Полицията в Пловдив задържа за 24 часа мъжете, качили се с джипове по стъпалата на Паметника на Съединението. Те са задържани, откакто клипът се завъртя в обществените мрежи и провокира вълна от неодобрение.

Развръзка след репортажа на bTV за водач, санкциониран 33 пъти, макар че си е купил винетка – от Агенция пътната инфраструктура (АПИ) отстраняват софтуерния проблем в уеб страницата на БГ ТОЛ.

Светът се умори от рестриктивните мерки. Свободата е нещо доста свято и скъпо. Хората постоянно ще бранят свободата си. Въпросът е постоянно да бъдем и добре осведомени, с цел да знаем по какъв начин да се грижим за себе си. Това съобщи в „ Тази заран “ вирусологът към Българска академия на науките проф. Радостина Александрова във връзка митингите в Китай поради нови Коронавирус ограничавания.



Двама души оцеляха, откакто самолетът им се удари през вчерашния ден във високоволтов далекопровод край Вашингтон, съобщи Ройтерс. Инцидентът е станал към 17:30 ч. в мъгливи и влажни условия в Монтгомъри вилидж. Те са откарани в болница, имат ортопедични и други контузии.

Запорожката АЕЦ е под съветски надзор и това ще остане по този начин. Това разгласи представителят на Кремъл Дмитрий Песков, предава Ройтерс. Ръководителят на украинската компания за атомна сила по-рано заяви за индикации, че съветските военни възнамеряват да изоставен централата, която беше завладяна през март.

Разрастват се митингите против строгите Коронавирус ограничения в Китай. След Шанхай и Пекин демонстрации обгърнаха и други огромни градове – измежду тях Нанкин, Чънду и Ухан. Има задържани, само че точният им брой е неразбираем.

През последните месеци британците се сблъскват със съществени проблеми, когато употребяват публичния превоз в страната, както и с нередовно транспортиране на препълнените контейнери за боклуци в обитаемоте места. Причината са серията от стачки, проведени от профсъюзите, които пазят правата на заетите в разнообразни сектори, наранени от финансовата рецесия.

Кои са екоактивистите, които направиха голям брой офанзиви против творби на изкуството? Те членуват в организации, които носят разнообразни имена в другите страни, само че техните дейности са сходни.

Започна да изригва най-големият деен вулкан в света Мауна Лоа в Хавай. Той изхвърля пепел и камъни, оповестиха локалните управляващите, цитирaни от АП. Нивото на предизвестие за вулкана беше нараснало от „ целесъобразно “ на „ предупредително “.



2500 души се съблякоха голи за фотография на известния австралийски плаж Бонди, пишат международните медии. Кадърът е част от акция за повишение на информираността за рака на кожата. Групата от хора се събра особено, с цел да взе участие в последната творба на известния фотограф Спенсър Туник, който е прочут с това, че прави фотоси на голи тела на известни места по света.

За първи път от години кафява мечка в зоопарка в Стара Загора си легна за зимен сън предходната година. Обикновено животните, отглеждани в изкуствени условия, не се държат както в дивата природа и пропущат изпадането в така наречен хибернация.

Маймуни се отдадоха на гуляй с плодове и зеленчуци по време на фестивал в тяхна чест в Тайланд. 4000 макаци се струпаха към лакомствата, които им бяха поднесени локалните в символ на признателност, че притеглят туристи.

Британският параолимпиец Джон Макфол е определен да взе участие в подготвителната стратегия на Европейската галактическа организация (ЕКА), предава CNN. 41-годишният спринтьор става първият астронавт с физически увреждания или „ параастронавт “, нает от галактическата организация в блян за превъзмогване на бариерите, които пречат на хората с увреждания да вземат участие в галактически задачи.
https://btvnovinite.bg/svetut/za-parvi-pat-paraolimpiec-e-izbran-da-uchastva-v-trenirovachnata-programa-na-evropejskata-kosmicheska-agencija.html
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР