Денят, в който Русия коварно нападна Украйна, е на-дългият ден

...
Денят, в който Русия коварно нападна Украйна, е на-дългият ден
Коментари Харесай

Секси посланичката на Украйна иска да види Путин в Хага

Денят, в който Русия подло атакува Украйна, е на-дългият ден в живота ми. Всичко се промени за един момент. Задрънчаха прозорците, разнесоха се писъци, полетяха бомби. Синът, който пита: " Мамо, това война ли е? " Отговарям: " Това е война, сине ". Ето по този начин стартира най-дългият ден в живота ми, а след него още 560 дни, само че тогава не го знаех. Това сподели посланичката на Украйна Олеся Илашчук в телевизионно изявление пред Десислава Банова-Плевнелиева по Нова тв.

" Инструментите на Путин са изнудване, убийства на хора. Имам едно предпочитание - да видя Путин в Хага, допустимо най-скоро ", добави красивата дипломатка, която с изключение на тапия по интернационалните връзки има и магистърска степен по клинично психологично здраве и се е изявявала като сексолог в родината си. 

" Мирът може да бъде възобновен в един ден, незабавно щом Русия изтегли войските си от територията на Украйна, приета през 1991 г ", сподели още дипломат Илашчук. Тя добави, че Украйна е доста признателна на държавното управление на България за подпомагането на украинските жители. 

" Моята персонална история наброява повече от 50 герои и героини, починали през първите 560 дни на войната ", сподели тя. Изпратила ги в първите дни и " това доста боли ".

Най-близките й хора останали в Украйна. Синът й бил студент първи курс. Българската земя я посрещнала топло - цъфнали дървета с мартеници. Тя също вързала мартеница.



На 23 декември предходната година украинският президент Володимир Зеленски подписа указа за назначението ѝ за ексклузивен и пълномощен дипломат на Украйна в България, а на 7 април тази година тя връчи акредитивните си писма на президента Румен Радев.

" 24 февруари 2022 година, денят, в който Русия подло атакува Украйна, ще остане вечно в паметта на всеки, който го е претърпял. Най-дългият ден в живота ми. Денят, който за множеството украинци се трансформира при започване на най-големия удар, тъга и смут. Спасявайки се от съветската инвазия, милиони хора напуснаха домовете си, разделиха се с околните си и изпитаха това, което мнозина са виждали единствено по филмите. Всичко се промени за един момент ", означи Илашчук.

" Има една известна мъдрост, че неприятният мир е по-добър от положителната война. Но тази формула не работи, когато една страна към този момент е почнала война и я води против прилежаща страна. Не може да се приказва за мир с агресор, пристигнал на земята ти, с цел да те унищожава и убива теб, твоите родственици, другари и съседи. Днес украинците не водят война, те пазят себе си и страната си. Мирът в Украйна може да бъде възобновен в границите на един ден, незабавно щом Русия изтегли войските си от границите на Украйна, приети през 1991 година.

Русия би трябвало да се върне към зачитането на интернационалните правила, съглашения и правила. В противоположен случай, съветската експанзия отваря пътя към варварството на Средновековието. Едва ли има хора измежду нас, които биха мечтали за такова бъдеще. Следователно, възобновяване на мира е допустимо единствено посредством връщане към справедливостта, гонене на интернационалните военнопрестъпници и ценене на интернационалното право като единствен и най-хубав поръчител за устойчиво бъдеще. За нас и нашите деца ", сподели още украинската посланичка.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР