Денят, в който почитаме паметта на жертвите на тоталитарните режими

...
Денят, в който почитаме паметта на жертвите на тоталитарните режими
Коментари Харесай

Ден 46: Протестът обстреля с памперси Министерски съвет, готви се за 2 септември |

Денят, в който почитаме паметта на жертвите на тоталитарните режими е и 46-тият ден на митинги против държавното управление и основния прокурор. В София остават палатковите блокади на пл. Независимост, Орлов мост и пред Ректората на Софийския университет.

Пред БНР протестиращи разясниха изказването на премиера Борисов в обществените мрежи, в който той декларира, че " развиване и съгласие се реализират с разговор, а не с пестник ".

Хората са безапелационни, че емблемата на стиснатият пестник по плакатите не значи принуждение, а това знак на битката за власт на народа, на сплотеността.



В днешната акция участниците замеряха с памперси постройката на Министерския съвет, на които с маркери беше написано " Оставка ".

Арман Бабикян от “Отровното трио " разгласи: " Някой горе, там, в онази постройка може да ги употребява за боязън, само че в действителност памперсите са с надпис " оставка " и това е в името на тези 7000 софийски деца, за които за поредна година няма детска градина в София. Ние не желаеме тези деца да порастват в такава страна и при такава власт ".

Бабикян разяснява и обявата на премиера Борисов във връзка за Деня за респект към жертвите на тоталитарните режими в Европа. Според него, Борисов няма право да приказва за тоталитарен режим, тъй като " самият той е въвел меката тирания в България ".

На митинга имаше и друга акция, проведена от майките на деца с увреждания от самодейността " Системата ни убива ". Те бяха приготвили специфична тиква, цялостна с бонбони, която провесиха на един от светофарите. Всеки, който желаеше, можеше да удря тиквата като в обичайна мексиканска игра пинята.
Полицейското наличие е едва към 21 ч.

Микрофонът за изявления беше даден на Димитър от блокадата във Варна. “Въпреки ежедневните опити на властта да спре митинга, няма да се уморим, както те не се умориха 10 години на крадат. Ще бъдем по площадите на слънце и на дъжд, в случай че би трябвало и през зимата. Ние в страната гледаме към вас.
На втори септември ще дойдем всички тук ”, сподели той. Тогава Народното събрание се събира за есенната си сесия.

“Ако желаят да си отидат с мир да го създадат незабавно. Всички други опити за привикване на парламент и конституция им носи вреди. Те потъват ”, съобщи Велислав Миников. “Искали контакт. Искали диалог. Добре са пристигнали, ние ще им кажем какво мислим за тях ” добави Минеков.

“Главният каскет събира на следващия ден обикновенни каскетчета - 700 части. Каскета го е боязън, същото шубе, като Бойко. За това не стъпва в София. Където има село с набит дядо, той е там. Дори и през днешния ден, в неделя, ние сме повече от каскетите, които ще се съберат на следващия ден ”, сподели юрист Николай Хаджигенов. Според него в прокуратурата има съпротива на Иван Гешев.

След това шествието пое към Орлов мост, където ще бъде предаван футболен мач

Протести в Белгия

Днес за следващ път българи, живеещи в Белгия, излязоха на митинг сред постройките на Европейската комисия и Съвета на Европейския съюз в поддръжка на сънародниците си в България и против незаконното ръководство на страната, оповестиха протестиращите. С проява " Със завързани очи пред европейските институции " те показаха недоволството си от продължаващото безмълвие и безучастие от тяхна страна за протичащото се в България. До момента единствената обществена поддръжка българските жители получиха от Европейската зелена партия и групата им в Европейския парламент.



Протестиращите изслушаха и приветстваха посланията, които двамата съпредседатели на Европейската зелена партия, Евелин Хойтебрук и Томас Вайц, разгласиха по-рано този месец, в поддръжка на митингите за оставка и нови избори в България и за върховенството на закона.

Демонстрацията съответства с тази, която се организираше по същото време в Манхайм, Германия. Протестиращите от двете страни реализираха видеовръзка, в която се поддържаха в общите си претенции за оставка на кабинета Борисов 3 и на основния прокурор Иван Гешев и за господство на закона. Към митинга в Брюксел се причисли и българка, живееща в Англия.

Протестиращите поддържаха и хората на Беларус в битката им за народна власт.

Специално направена брошура с информация за протичащото се в България бяха раздавани на инцидентните минувачи. Следващият митинг е плануван за идната неделя, 30 август, още веднъж пред европейските институции.

Според карта на " Отровното трио " митинги има в над 20 града в чужбина.



Варна събира зимнина за Гешев

Facebook групата " Палатков лагер община Варна " разгласи тематика на митинга тази неделна вечер: DMS Зимнина за Гешев! От нашите мази за вашите гуши!

Зимата идва!, пишат в групата и приканват: " Да помогнем на хората в потребност! Гешев, Борисов и компания:) "

Както към този момент знаете, след спецакция в дома на един от деятелите на митинга в София, бяха открити елементи от машина за варене на компот... Властите няма да се спрат преди да намерят и другите елементи от машината!

След това ще събират плодове, ще ги варят..., изясняват протестиращите в обявата.

Някои фактически носят буркани с компоти и зимнина, оповестява БНР. Към 19.20 шествието във Варна към този момент е на площад България край статуята на рибаря със златната рибка. Виковете са " мафията вън! " и " Оставка ". Някои от пешеходците непринудено се причисляват към протестното шествие и не престават се него.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР