Денят ще започне със слънчево време. Следобед над планинските райони

...
Денят ще започне със слънчево време. Следобед над планинските райони
Коментари Харесай

Времето на първи юли

Денят ще стартира със слънчево време. Следобед над планинските региони от Западна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на обособени места ще превали и прегърми. Ще духа слаб югозападен вятър. 

Привечер и през нощта против неделя чакаме над крайните западни и северозападни региони да превали и прегърми, като предстоящите процеси ще са по идващ леден фронт. 

Максималните температури ще се покачат до сред 31-32°С, по-високи в Дунавската низина и Горнотракийската равнина – до 33°С. 

Екипът на Meteo Balkans издаде карта с предизвестия за рисково време, които са годни за събота -01 юли. (Забележка: Картата демонстрира регионите, в които вероятността за рискови феномени е най-голяма - виж водещата фотография.)

Жълт код:

Издаваме код за слаби гръмотевични стихии и проливни превалявания, като предстоящото сумарно количество дъжд ще е сред 15-20л/кв. м. Валежите над тези региони ще са най-вече в следобедните часове и ще са на по-малко места.

Оранжев код:

Издаваме този код за проливни превалявания или " обложени ” превалявания. Валежите на изолирани места над посочените региони ще са обилни по количества. Отново ще има условия за наводнения. 

Очакваните превалявания могат да доближат до 25-40 л/кв. м.

Над тези региони ще са съпроводени и от засилена гръмотевична активност, мощен вятър и дребна градушка (известни и като шквалови явления).

Времето по Черноморието – ужасно за плаж!

През целя ден ще е най-вече слънчево и топло. Ще духа сдържан източен вятър.

Очаквани оптимални температури - 27°-28°С.

Температура на морската вода - 23°-25°С.

Вълнение на морето – 1-2 бала.

Времето в София

През деня ще е най-вече слънчево и топло. След обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност и по здрач са вероятни превалявания, съпроводени от гръмотевици. 

Очакваните минимални температури ще са към 17°С, а оптималните - до 30°С.

Имайте поради, че в огромните градове през летните дни най-добре се усеща градския топлинен остров и действително температурата, в централната част на града ще е по-висока!

Времето в планините

Отново ни чака отлично време за разходки и туризъм, само че дано да се вземат под внимание предстоящите следобедни превалявания! Около обяд в масивите от Западна България ще се развива купеста облачност и на изолирани места ще превали и прегърми. Привечер и през нощта против неделя, по идващ фронт чакаме обилни превалявания!

Ще духа слаб вятър от югозапад. Максималните температури на височина 1200-1300 метра ще надминат  22°С, а на 2000 метра - към 16°С.

Времето на Балканите

Към Балканите ще се придвижва по-топла въздушна маса, която идва от Северна Африка и температурите над полуострова ще се покачат. Късно вечерта над крайните северозападни и западни региони от полуострова чакаме да се разразят гръмотевични стихии, а в източните региони ще е най-вече слънчево и топло.

 

 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР