Денят ще започне със слънчево време. Следобед над планинските райони

...
Денят ще започне със слънчево време. Следобед над планинските райони
Коментари Харесай

Жега до обяд, после дъждове и бури с гръмотевици, на морето - рай

Денят ще стартира със слънчево време. Следобед над планинските региони от Западна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на обособени места ще превали и прегърми. Ще духа слаб югозападен вятър.

Привечер и през нощта против неделя чакаме над крайните западни и северозападни региони да превали и прегърми, като предстоящите процеси ще са по идващ леден фронт.

Максималните температури ще се покачат до сред 31-32°С, по-високи в Дунавската низина и Горнотракийската равнина – до 33°С.

Екипът на Meteo Balkans издаде карта с предизвестия за рисково време, които са годни за събота -01 юли. (Забележка: Картата демонстрира регионите, в които вероятността за рискови феномени е най-голяма.)

Жълт код:

Издаваме код за слаби гръмотевични стихии и проливни превалявания, като предстоящото сумарно количество дъжд ще е сред 15-20л/кв. м. Валежите над тези региони ще са най-вече в следобедните часове и ще са на по-малко места.

Оранжев код:

Издаваме този код за проливни превалявания или “обложени ” превалявания. Валежите на изолирани места над посочените региони ще са обилни по количества. Отново ще има условия за наводнения.

Очакваните превалявания могат да доближат до 25-40 л/кв. м.

Над тези региони ще са съпроводени и от засилена гръмотевична активност, мощен вятър и дребна градушка (известни и като шквалови явления).

Времето по Черноморието – ужасно за плаж!

През целя ден ще е най-вече слънчево и топло. Ще духа сдържан източен вятър.

Очаквани оптимални температури - 27°-28°С.

Температура на морската вода - 23°-25°С.

Вълнение на морето – 1-2 бала.

Времето в София

През деня ще е най-вече слънчево и топло. След обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност и по здрач са вероятни превалявания, съпроводени от гръмотевици.

Очакваните минимални температури ще са към 17°С, а оптималните - до 30°С.

Имайте поради, че в огромните градове през летните дни най-добре се усеща градския топлинен остров и действително температурата, в централната част на града ще е по-висока!

Времето в планините

Отново ни чака отлично време за разходки и туризъм, само че дано да се вземат под внимание предстоящите следобедни превалявания! Около обяд в масивите от Западна България ще се развива купеста облачност и на изолирани места ще превали и прегърми. Привечер и през нощта против неделя, по идващ фронт чакаме обилни превалявания!

Ще духа слаб вятър от югозапад. Максималните температури на височина 1200-1300 метра ще надминат 22°С, а на 2000 метра - към 16°С.

Времето на Балканите

Към Балканите ще се придвижва по-топла въздушна маса, която идва от Северна Африка и температурите над полуострова ще се покачат. Късно вечерта над крайните северозападни и западни региони от полуострова чакаме да се разразят гръмотевични стихии, а в източните региони ще е най-вече слънчево и топло.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР