Денят ще е слънчев в сутрешните часове. Следобяд обаче от

...
Денят ще е слънчев в сутрешните часове. Следобяд обаче от
Коментари Харесай

Средиземноморски циклон удря България! Иде опасно време

Денят ще е безоблачен в утринните часове. Следобяд обаче от запад на изток ще превали. По-значителни превалявания чакаме в централните и източните региони. Там преваляванията ще са с гръмотевична интензивност и риск от градушка, написа Блиц.

Температурите във вторник  към този момент са доста по-ниски от началото на седмицата. В Северна България термометрите ще демонстрират сред 25 и 28 градуса. На юг – 28 – 32 градуса.

Около Черноморието  днес също се чакат краткотрайни и тук-там интензивни превалявания в часовете след обяд. Температурите по крайбрежието ще са в интервала 26-28 градуса на въздуха и към 27 на морската вода. Вълнението на водата – едва с височина на вълните – от 50 до 125 сантиметра.

През нощта, на следващия ден през целия ден и в нощта против четвъртък  валежите ще се усилят. Страната ни попада под въздействието на средиземноморски циклон. Очакваме местни интензивни превалявания, гръмотевични стихии, мощни пориви напразно и градушки. Валежните количества в някои региони ще доближат над 40 литра на квадратен метър за денонощието. За сряда е в действие предизвестие за рисково време, което обгръща съвсем цялата страна, без Северозападна България.



Заради идния цикъл превалявания под наблюдаване са доста реки в цялата страна. Ниво „ Тревога ” е в действие за водоемите в региона на Източна Стара планина и централната част на крайбрежието. Предупреждения има и за реките в Североизточна България.



Времето ще се стабилизира в четвъртък денем. Преваляванията ще намалеят, само че ще остане хладно за сезона – към 25 градуса в следобедните часове. С приближаването на почивните дни температурите леко ще се покачат до към 27-28 градуса.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР