Денят се познава по сутринта. А как да направим началото

...
Денят се познава по сутринта. А как да направим началото
Коментари Харесай

Най-важните десет минути от деня

Денят се познава по сутринта. А по какъв начин да създадем началото на деня такова, че не просто да преживеем оставащата част от него, а да й се насладим по най-пълноценния метод?

Да, има утринни хора. Има и такива, които биха обичали сутрините, в случай че се падаха някъде към обед. Но има и няколко елементарни правила , към които можем да се придържаме за към месец, с цел да си създадем утринна рутина.

Именно първите 10 минути след събуждането заран са най-важните от целия ден , тъй като имат способността да го предопределят. А резултатите от тези наши старания сигурно няма да закъснеят.

Алармата

Най-важното предписание е тук да изключим опцията за сънливост и да не си разрешаваме излежаване в полусънено положение още 10-20 минути. Освен че усилваме риска да закъснеем за работа, по този начин изобщо не си вършим услуга, а единствено затрудняваме положителното начало на деня.

 Снимка 353760

Разтягането

Вероятно сме чували за изгодите от няколко къси извършения в заран в леглото преди да сме го напуснали, с цел да се гмурнем в всекидневието. Дори единствено да се протегнем едно хубаво за минута или две води до възстановяване на гъвкавостта и кръвообращението.

 Снимка 353761

Водата

След седем-осем часа без хидратация тялото ни се нуждае от задоволителна доза вода, с цел да стартира да действа на цялостни обороти. Дори да не сме почитатели на преварената вода или тази с лимонен сок, би трябвало да изпием най-малко една чаша след ставане , с цел да възстановим салдото в тялото си.

 Снимка 353758

Закуската

Най-важното предписание тук е в никакъв случай да не я пропущаме . Лека и пълноценна, без тестено и сладко. Плодове и мюсли са най-хубавата алтернатива. Със закуската стартираме своя метаболизъм и по този начин си оказваме помощ по-бързо да се разгражда храна, която одобряваме през целия ден.

 Снимка 353763

Телефонът

Един от най-вредните привички е той да бъде център на внимание директно преди и след сън. Това основава стрес за мозъка. Проверяването на служебната поща и Фейсбук може да изчака най-малко до метрото, нали.

 Снимка 353767

Музиката

Да стартираме деня с обичана и зареждаща музика е страхотна концепция. Така мигновено ще се заредим с позитивно въодушевление . А в случай че сме станали в точния момент, ще имаме и няколко минути да утринна разгрявка под формата на танци.

 От какво се нуждае тялото ни заран
От какво се нуждае тялото ни заран

Как да се събудим по здравословен метод

Книгите

Сигурно заран, откакто едвам сме си отворили очите, изобщо не ни е до четене. Но всичко е до табиет. А единствено страничка-две от някоя книга за мотивация могат да ни заредят с готовност започващият ден да бъде в действителност сполучлив и доста по-добър от предходния.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР