Денят намалява осезаемо и слънцето започва да залязва все по-рано.

...
Денят намалява осезаемо и слънцето започва да залязва все по-рано.
Коментари Харесай

Не забравяйте да върнете часовниците си с един час назад!

Денят понижава осезаемо и слънцето стартира да залязва все по-рано. Това постоянно ни припомня, че скоро идва време да сменим часовниците си и да преминем към зимно часово време 2020 година.
Знаехте ли, че зимното и лятното часово време са въведени, с цел да се понижи разхода на електричество във всяко домакинство и да използваме повече слънчева светлина денем и по-малко електричество вечер.
 51% от българите избират лятното часово време 51% от българите избират лятното часово време
По-голямата част от българите желаят да се преустановят сезонните промени на часовото време и да се откри за непрекъснато лятното часово...
Тази година връщаме часовниците си с 1 час обратно на 25 октомври. Съвсем малко още ще се радваме на дълъг ден и скоро ще би трябвало да свикнем с това да се стъмва следобяд и вечерите да са все по-дълги. За сметка на това обаче заран ще вървим на работа по ярко и слънцето към този момент ще се е посочило над хоризонта.
На 25 октомври (събота против неделя) в 4:00 часа сутринта всички часовници би трябвало да се върнат с един час обратно. Това значи, че от 4:00 часа ще стане 3:00 часа и ще имаме 1 час повече сън в този ден.
Понякога промяната на времето оказва отрицателно въздействие върху организма ни и не можем да свикнем с него дълго време. Чувстваме се отпаднали, лягаме си късно, не можем да станем на сутринта и въобще усещаме въздействието, въпреки и разликата да е единствено 1 час. За да се преборите и да свикнете по-лесно със промяната тутакси, можете да опитате няколко трика, с които да се почувствате по-добре за по-кратко време.
Непременно се хранете пълноценно и приемайте повече витамини, които ще ви дадат сила. Спортувайте интензивно, тъй като спортът дава тонус и ви зарежда с доста позитивни страсти. Освен това можете да започнете да ставате с 30 минути по-късно още от в този момент, с цел да свикнете последователно с разликата.
 Как да се отървем от есенната заспалост Как да се отървем от есенната заспалост
Дори и най-веселите оптимисти могат да изпаднат в меланхолия през есента. Възникналото през есента възприятие за безизходност се усилва...
Пожелаваме ви приятна есен, още по-прекрасна зима и не позволявайте на времето на открито да въздейства върху настроението ви!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР